back to top

Hoće li UFL moći konkurirati EA Sports FC-ju?

OBJAVLJENO

Proteklog vikenda imali smo prilike zaigrati otvorenu beta nove nogometne simulacije. Kroz jednu mini recenziju iznijeti ću svoje mišljenje o onome što nam je UFL prezentirao te što bi potencijalno mogli očekivati u finalnoj verziji igre.

Kada pričamo o iskustvu izvan stadiona odnosno o korisničkom sučelju, menijima i ostalim poprilično sam iznenađen. Igrao sam dosta FIFA-u odnosno EA FC na PlayStationu 4 i to je bilo užasno. Jako sporo, stalno je nešto crashalo. Sada na PlayStationu 5 je ipak bolje, ali i dalje su prisutni problemi s menijima. UFL je na prvi pogled ugodan oku. Sve je na svom mjestu. Vrlo lako pronalazite ono što vam treba, brzo radi i nisam imao problema s njima.

Što se tiče grafike unutar same igre ona je poprilično dobra. Lica igrača izgledaju pristojno, naravno oni malo istaknutiji su bolje odrađeni. Najbolje izgledaju naravno ambasadori igre kao što je to naprimjer Cristitano Ronaldo. Ipak treba uzeti u obzir da je riječ o beta verziji igre i da su developeri ovu verziju igre plasirali baš zato da bi igrači rekli što im se sviđa, a što ne te da se to ispravi do punog izlaska igre.

Gledajući na ono što je najvažnije, a to je naravno nogometno iskustvo ono je poprilično dobro. Vrlo je lako za pohvatati sve ono što se događa na terenu posebice ako ste ranije igrali EA FC tj. FIFA-u. Taktičke postavke odrađenu su gotovo identično kao u konkurentu iza kojeg stoji EA Sports. Iako bi neki rekli da treba originalnost za prvu je možda i bolje da se ide na nešto provjereno. Kasnije bi svakako bilo dobro da se doda još pokoja postavka radi veće varijabilnosti taktika.

Hoće li UFL moći konkurirati EA Sports FC-ju? TEHIX

Kretanja igrača ponekad znaju biti čudna. Prilkom promjena smjera osjeti se da je ovo ipak i dalje beta verzija. Isto tako dodavanje je nekada nerazumljivo. Lopta se zna čudno odbiti što na kraju rezultira kontranapadom ili vrlo neugodnim fliperom.

Kao što sam već rekao ovo je ono što je developer htio. Plasirali igru da igrači kažu što ne valja. Neke segmente treba nerfati dok neke treba buffati. Gol je prelagano postići pogotovo kada imate kvalitetnije igrače u svom timu. Finessu je gotovo nemoguće obraniti baš kao što je to bilo jedno vrijeme u FIFA-i/EA FC. Ono što se nadovezeju na čudno kretanje igrača je i sprintanje koje ne želite previše koristiti jer igrač onda kao da je zaboravio igrati nogomet. Ostanete bez lopte u prvih 5 metara trka.

UFL je daleko od govotog proizvoda, ali za sada je jedno ugodno i prije svega zabavno nogometno iskustvo. Ukoliko žele ozbiljnije se približiti EA Sports FC-ju moraju još raditi na igri, ali za beta verziju stvarno ne mogu reći da je UFL podbacio. Igra ima podlogu da postane odlična pitanje je samo hoće li razvojni tim sada znati prepoznati ono na što su se igrači požalili i to ispraviti.

POVEZANO

The Pirates of the Caribbean dolaze u Fortnite
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D