back to top

HLTV objavio listu top 10 timova 2023. godine

OBJAVLJENO

13.1. se održao HLTV Awards Show u kojem su dodijeljene nagrade za najbolje igrače i samo za najbolji tim, a jučer smo dobili i listu ostalih top 10 timova.

HLTV top 10 timova

HLTV lista top 10 timova 2023. godine:

#10 GamerLegion
Ekipa koja je mnogima na početku godine bila nepoznata, a sada su sebi stvorili poprilično dobro ime. Ove godine imaju samo jednu medalju i to srebrnu s BLAST.tv Paris Majora. Imali su mnogo poteškoća u RMR-u i ostalim fazama tog Majora, no GamerLegion je svaki put uspio ispravit te greške i stići do finala. Mnogo je promjena bilo u njihovom rosteru od kad je završio taj Major, ali njihov core čini trojka: isak, acoR i Keoz.

#9 NaVi Core 2
HLTV je na listu stavio NaVi dva puta zbog različitih rostera, a ovaj roster bez S1mplea je tek na devetom mjestu. Kao i GamerLegion ovaj roster je jednom bio drugi na ESL Pro League, te jednom treći na BLAST World Finalsu. U ovaj internacionalni roster NaVi-a stigli su Aleksib, iM i jL, a S1mplea privremeno mijenja w0nderful.

#8 Cloud9
Ruski roster Cloud9-a iako je osmi na listi ove godine se nije pokazao baš u najljepšoj slici. Kao i NaVi Core 2, imaju jedno srebro i broncu. Međutim na većini turnira i kvalifikacija često su gubili od dosta slabijih ekipa. Core ovog rostera čine sh1ro, H0bbit i buster.

#7 NaVi Core 1
Ukrajinski roster NaVi-a zauzima sedmo mjesto, ovaj roster nije imao nijedno zlato, ni srebro, ali respektabilne 3 bronce. NaVi je u godinu ušao s rosterom koji su imali i u 2022. no onda je izbačen bio sdy i kao zamijena doveden je mladi npl. Svi smatraju da je upravo npl bio razlog “polakog padanja NaVi-a”, koji je svakako bio u top 4 na IEM Katowice, ESL Pro League Season 17 i IEM Riu.

#6 MOUZ
MOUZ je doživio veliki preporod još od 2022. godine kada su igrali i playoff fazu Rio Majora. Ove godine su osvojili jedan trofej, osvojili 2 srebra i jednu broncu. Core rostera čine frozen, torzsi i xertion. Osvojili su ESL Pro League Season 18, a top 4 plasman su imali na IEM Dallasu, BLAST World Finals i IEM Sydneyu.

#5 ENCE
Dolazak na peto mjesto za godinu je međunarodni tim ENCE-a, koji je snažno napredovao s devetog mjesta u 2022. zahvaljujući nekoliko dubokih prodora na temelju sjajnih partija Álvara “SunPayus” Garcíe-a i Guya “NertZ” Iluz-a sredinom godine. Osvojili su IEM Dallas, a uz to i 3 srebra i 4 bronce.

#4 Heroic
Heroic osigurava svoj drugi uzastopni nastup na četvrtom mjestu na listi, istaknut treba dosljednost tima tijekom 2022. i 2023. godine. Izvrsna izvedba na većini najvažnijih događaja tijekom godine pomogla je timu da zadrži sjajnu poziciju na ovoj listi, ali nedostatak dodatnih trofeja sprečava ih da zauzmu višu poziciju u vrlo tijesnoj utrci za drugo mjesto između tri ekipe. Zanimljivo će biti vidjeti kako će uđi u ovu godinu nakon izmjena u rosteru.

#3 FaZe
Iako FaZe nije uspjeo zauzeti prvo mjesto drugu godinu zaredom, pod vodstvom Finna “karrigan” Andersena i dalje su impresionirali u 2023. godini, dolazeći do top tri nakon pobjede na Intel Grand Slam-u u prvom dijelu godine i dominirajućeg niza u drugom dijelu nakon izlaska CS2. Plasman tima samo je bio otežan nekoliko nastupa na vrhunskim događanjima u ciklusu koji su ostavili prostora za željom, prilično niskom razinom koja ih je na kraju koštala drugog mjesta.

#2 G2
Drugo mjesto na HLTV listi najboljih deset timova 2023. godine zauzeo je G2, koji je tijesno nadmašio suparnike zahvaljujući pobjedama na dvama od tri najprestižnija turnira godine, uz dosljedno plasiranje na drugim velikim događanjima tijekom cijele godine. Ekipi su dosta pomogli individualni rezultati NiKe i m0NESYa. G2 je kroz cijelu godinu imao isti roster, no pred kraj godine organizacija je odlučila zamijeniti jks-a s nexom.

#1 Vitality
Posljednji, ni manje ni više je Vitality, koji je ostvario pet pobjeda na najvažnijim LAN događanjima, uključujući jedini Major godine, te dosljedni plasmani tijekom cijele 2023. godine. Potisnuli su tim s desetog mjesta prošlogodišnjeg izdanja ljestvice na vrh ovogodišnje tablice. Vitality je također doživio više promjena u rosteru no core tima čine apEX, ZywOo i Spinx. Vitality se također može pohvaliti ZywOo-om koji je osvojio i HLTV nagradu najboljeg igrača i AWPera godine.

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan
Luka Grgurić
Luka Grgurić
Pišem članke u slobodno vrijeme :D