back to top

Hellblade 2 igramo na 30 FPS-a

OBJAVLJENO

Xbox nastavlja sa svojom tradicijom da njihove ekskluzive ne nude Performance mod na konzolama, a dokaz tome će biti i Hellblade 2. Naime, potvrđeno je kako će i Hellblade 2, kao i Redfall i Starfield, biti lansiran kao igra koja se isključivo igra na 30 sličica po sekundi. Senua’s Saga: Hellblade 2 će na Xbox Series X/S konzolama biti zaključana na 30 FPS-a. Na PC-ju će igrati moći omogućiti igranje na višem framerateu, no vjerojatno ćete morati imati životinjski kompjuter za to.

Iz Ninja Theoryja nisu nešto previše pričali o ovoj temi. Drugim riječima, detaljnije tehničke analize nije bilo. Developeri nam samo poručuju kako su ciljali da iskustvo igranja bude filmično, te da 30 FPS-a nije jedini način kojim žele ostvariti takvo iskustvo svojim igračima. Naime, Hellblade 2 će imati i letterbox efekt, odnosno gornji i donji obrub slike. Ono što ne znamo je hoćemo li moći ugasiti taj efekt ili ćemo biti primorani koristiti ga. Ako niste upoznati s letterbox efektom, The Evil Within je naslov koji je imao isti taj efekt od trenutka izlaska igre. No, igrači su bili jako nezadovoljni pa su developeri nekoliko mjeseci kasnije dopustili igranje bez letterbox efekta.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.