back to top

Gase se serveri za LittleBigPlanet 3!

10 milijuna korisničkih kreacija odlaze u zaborav

OBJAVLJENO

LittleBigPlanet 3 zadnja je živuća igra u LittleBigPlanet serijalu, a danas je i ona izgubila svoje mrežne funkcionalnosti. Drugim riječima, gase se serveri za LittleBigPlanet3, a treba napomenuti i kako su početkom 2024. godine serveri doživjeli veliki hakerski napad. Iz Sonyja su poručili kako se serveri neće više vraćati. Tužne su ovo vijesti, jer kada pozbrojimo sve korisničke kreacije koje su igrači stvarali u LittleBigPlanet 3, prešli bi brojku od 10 milijuna.

Ovu tragičnu sudbinu doživjeli su i LittleBigPlanet 1 i 2 za PlayStation 3, a ovim potezom Sony je ugasio jedan serijal. No, nije sve tako crno za istinske obožavatelje ovog serijala. LittleBigPlanet 3 i dalje možete kupiti i do daljnjega će se moći pristupiti offline sadržaju koji igra nudi. S obzirom na to da je LittleBigPlanet 3 zamišljen kao velika platforma na kojoj će igrači kreirati svoje levele i dijeliti ih s drugim igračima, offline sadržaj nije neka utjeha. Treba napomenuti i kako će sav ovaj sadržaj nestati, a serijal je bio dug čak 15 godina.

Zajednica velikih ljubitelja ovog serijala se ne predaje, pa će tako sačuvati sve kreacije koje će biti dostupne na privatnim serverima. No, problem je što vam PlayStation to ne dopušta, te će zato morati modificirati vašu konzolu kako bi mogli pristupiti privatnim serverima. Još jedno rješenje je emulacija PlayStation 3 konzole na PC platformi.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.