back to top

Frankenstein – novi film Guillerma del Tora

OBJAVLJENO

Redatelj Guillermo del Toro bio je u Los Angelesu u četvrtak, 5. listopada, slavio 10. godišnjicu svoga filma Pacific Rim. Nakon projekcije filma, del Toro je raspravljao o potpuno drugačijoj vrsti čudovišta na koje se fokusira u svom sljedećem projektu – Frankenstein. Redatelj je otkrio da se Netflixov projekt počinje snimati u veljači.

Frankenstein vijesti tehix 2

Del Toro je godinama pričao o Frankenstein projektu, ali tek se od nedavno činilo sve vjerojatnijim da će doista i uspjeti. Prve glasine su spominjale Andrewa Garfielda, Oscara Isaaca i Miu Goth u ranim pregovorima za uloge, a del Toro je sve to potvrdio i dodao oskarovca Christopha Waltza. Redatelj je za Collider dao eksluzivni intervju:

“Radim Frankensteina. Dakle, radimo na tome. Počinjemo snimati u veljači. I, mislim, to je film koji sam želio raditi zadnjih 50 godina otkako sam vidio prvoga Frankensteina i doživio sam prosvjetljenje. I to je zapravo film koji zahtijeva, tj. potrebno je puno rasta i puno alata koje nisam mogao napraviti prije 10 godina, prije 20 godina. Sada sam dovoljno hrabar ili lud ili tako nešto i mi ćemo se time pozabaviti. Tu su Oscar Isaac, Andrew Garfield, Christoph Waltz, Mia Goth i radimo na tome.”

IZVOR: Collider.com

Autorica Mary Shelley napisala je klasičnu priču Frankenstein ili Moderni Prometej (1818.) prije nešto više od dva stoljeća. Tri nijeme filmske adaptacije temeljene na priči o Victoru Frankensteinu snimljene su prije nego što je Universal Pictures proizveo vjerojatno najpoznatiju i najprepoznatljiviju inkarnaciju, Frankenstein (1931.), u kojoj je Boris Karloff glumio čudovište.

Guillermo del Toro trostruki je dobitnik filmske nagrade Oscar. Posljednju osvojenu nagradu (najbolji animirani film) dobio je 2023. godine za svoj mračni stop-motion film Pinocchio. Godine 2018. Del Toro je osvojio nagrade za najbolji film i najboljeg redatelja za The Shape of Water.

POVEZANO

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

Nicklas Bendtner otvara svoju investicijsku tvrtku za esport