back to top

Frankenstein – novi film Guillerma del Tora

OBJAVLJENO

Redatelj Guillermo del Toro bio je u Los Angelesu u četvrtak, 5. listopada, slavio 10. godišnjicu svoga filma Pacific Rim. Nakon projekcije filma, del Toro je raspravljao o potpuno drugačijoj vrsti čudovišta na koje se fokusira u svom sljedećem projektu – Frankenstein. Redatelj je otkrio da se Netflixov projekt počinje snimati u veljači.

Frankenstein vijesti tehix 2

Del Toro je godinama pričao o Frankenstein projektu, ali tek se od nedavno činilo sve vjerojatnijim da će doista i uspjeti. Prve glasine su spominjale Andrewa Garfielda, Oscara Isaaca i Miu Goth u ranim pregovorima za uloge, a del Toro je sve to potvrdio i dodao oskarovca Christopha Waltza. Redatelj je za Collider dao eksluzivni intervju:

“Radim Frankensteina. Dakle, radimo na tome. Počinjemo snimati u veljači. I, mislim, to je film koji sam želio raditi zadnjih 50 godina otkako sam vidio prvoga Frankensteina i doživio sam prosvjetljenje. I to je zapravo film koji zahtijeva, tj. potrebno je puno rasta i puno alata koje nisam mogao napraviti prije 10 godina, prije 20 godina. Sada sam dovoljno hrabar ili lud ili tako nešto i mi ćemo se time pozabaviti. Tu su Oscar Isaac, Andrew Garfield, Christoph Waltz, Mia Goth i radimo na tome.”

IZVOR: Collider.com

Autorica Mary Shelley napisala je klasičnu priču Frankenstein ili Moderni Prometej (1818.) prije nešto više od dva stoljeća. Tri nijeme filmske adaptacije temeljene na priči o Victoru Frankensteinu snimljene su prije nego što je Universal Pictures proizveo vjerojatno najpoznatiju i najprepoznatljiviju inkarnaciju, Frankenstein (1931.), u kojoj je Boris Karloff glumio čudovište.

Guillermo del Toro trostruki je dobitnik filmske nagrade Oscar. Posljednju osvojenu nagradu (najbolji animirani film) dobio je 2023. godine za svoj mračni stop-motion film Pinocchio. Godine 2018. Del Toro je osvojio nagrade za najbolji film i najboljeg redatelja za The Shape of Water.

POVEZANO

Štrumpfovi Tehix
Cineplexx Tehix