Francuski predsjednik Macron krivi videoigre za nerede u državi

OBJAVLJENO:

Veliki neredi se događaju u glavnom gradu Francuske, Parizu, ali i drugi veći francuski gradovi imaju isti problem. Kada god se pojave neki problemi, posebno oni nasilnije prirode, odgovorni ljudi najčešće krive videoigre i cijelu industriju. Nažalost prosvjedi su ne kontrolirani, a policija je počela koristiti brutalnost. Rezultat toga je bila smrt 17-godišnjeg dječaka.

Emmanuel Macron, predsjednik Francuske, umjesto da je pronašao krivce za smrti mladog dječaka, on je odlučio kriviti videoigre i loš odgoj od strane roditelja. Mlada populacija je pretežno zaslužna za nerede na ulicama grada. Macron je zgrožen i tvrdi kako mnogi mladi žive na ulicama, ali su opijeni videoigrama koje su ih preobrazile.

Macron nakon što je obećao “novu eru” francuskog esporta

Dosta je ironična ova situacija jer Macron istovremeno jako gura gaming industriju u svojoj zemlji. Također, Macron je prvi kada se Francusku treba nazvati “zemljom igara”. Naravno na taj se način želi umiliti investitorima koji ulažu u najbrže rastuću industriju današnjice.

Francuska nije jedina zemlja koja je krivila videoigre za nerede u državi. Prošle godine republikanski senator u Teksasu je našao krivca u videoigrama, ovaj put su bile krive zbog pucanja u školama. I dalje nigdje ne postoji dokaz kako videoigre bude nasilne navike kod igrača. No, očito će one služiti kao izgovor mnogim političarima.

POVEZANO

spot_img