back to top

Francuski predsjednik Macron krivi videoigre za nerede u državi

OBJAVLJENO

Veliki neredi se događaju u glavnom gradu Francuske, Parizu, ali i drugi veći francuski gradovi imaju isti problem. Kada god se pojave neki problemi, posebno oni nasilnije prirode, odgovorni ljudi najčešće krive videoigre i cijelu industriju. Nažalost prosvjedi su ne kontrolirani, a policija je počela koristiti brutalnost. Rezultat toga je bila smrt 17-godišnjeg dječaka.

Emmanuel Macron, predsjednik Francuske, umjesto da je pronašao krivce za smrti mladog dječaka, on je odlučio kriviti videoigre i loš odgoj od strane roditelja. Mlada populacija je pretežno zaslužna za nerede na ulicama grada. Macron je zgrožen i tvrdi kako mnogi mladi žive na ulicama, ali su opijeni videoigrama koje su ih preobrazile.

Francuski predsjednik Macron krivi videoigre za nerede u državi TEHIX
Macron nakon što je obećao “novu eru” francuskog esporta

Dosta je ironična ova situacija jer Macron istovremeno jako gura gaming industriju u svojoj zemlji. Također, Macron je prvi kada se Francusku treba nazvati “zemljom igara”. Naravno na taj se način želi umiliti investitorima koji ulažu u najbrže rastuću industriju današnjice.

Francuska nije jedina zemlja koja je krivila videoigre za nerede u državi. Prošle godine republikanski senator u Teksasu je našao krivca u videoigrama, ovaj put su bile krive zbog pucanja u školama. I dalje nigdje ne postoji dokaz kako videoigre bude nasilne navike kod igrača. No, očito će one služiti kao izgovor mnogim političarima.

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.