back to top

FIFA će organizirati svjetsko prvenstvo u Rocket League s nacionalnim timovima

OBJAVLJENO

FIFA je objavila kako se udružuje s Rocket Leagueom kako bi organizirali svjetsko prvenstvo. Ovaj turnir nosit će naziv FIFAe World Cup, a na isto će biti pozvane 16 država iz cijelog svijeta. Događaj je najavljen na X platformi, gdje je FIFA esport profil upitao navijače koje nacije žele vidjeti kako se natječu.

“VELIKI KORAK U FIFA-INOJ PREDANOSTI DA PRIHVATI CIJELI EKOSUSTAV I POTAKNE GLOBALNI RAST NOGOMETNOG ESPORTA NA GLOBALNOJ RAZINI.”

Priopćenje iz FIFA-e

Njihovo priopćenje zvuči pomalo čudno. Dalo bi se naslutiti kako FIFAe priznaje da je, unatoč automobilima na mlazni pogon i ogromnoj lopti, izmišljen sport u Rocket League izgubljeni rođak nogometa kakvog svi volimo. No dobro, što se samih ekipa tiče, one bi se trebale sastojati od tri igrača s jednim zamjenskim igračem. Oni će se natjecati u bojama svoje države, a već smo spomenuli kako će turnir okupiti 16 država iz cijelog svijeta. Ako se pitate zašto baš 16, pa toliko je bilo i na svim prethodnim Rocket League Majors turnirima, pa se ta brojka čini dovoljno razumnom.

Odabrane države će biti domaćini vlastitih kvalifikacijskih turnira kako bi odabrali igrače koji će predstavljati svoju zemlju na FIFAe Svjetskom prvenstvu. Potencijalni igrači mogu se prijaviti na FIFI-noj esports stranici i odabrati Rocket League kao svoju primarnu igru. Iz FIFA-e poručuju kako će kasnije objaviti više informacija o događajima i savezima koji će sudjelovati.

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.