back to top

F1 24 donosi velike promjene po pitanju upravljanja, ovjesa kao i trajanja guma

OBJAVLJENO

F1 24 cilja poboljšati osjećaj vožnje i približita ga onome što će vrlo teško itko od nas ikada iskusiti, a to je vožnja bolida Formule 1. To da bi postigli EA je krenuo popravljati gotovo sve što se veže za vožnju.

EA Sports Dynamic Handling je tehnologija odnosno novi način upravljanja koji se primjenjuje u F1 24. Bolidi bi sada trebali biti predvivljiviji te bi se trebali lakše rotirati u zavojima. Osjećaj težine bi trebao biti puno bolji što znači da će igrači morati biti oprezniji. Isto tako ovakva promjena ostavlja više prostora za promjene postavki bolida prije svake sesije.

Prljavi zrak i temperatura guma sada će puno više utjecati na količinu prijanjanja. Igrać će moći koristiti mokre uvjete za hlađenje guma ukoliko izađe s trkaće linije na dio staze koji ima više kišnice. Kada smo već spomenuli prljavi zrak izmjenjena je i aerodinamika bolida. Tako je popravljen slip stream i DRS koji će imati bolji utjecaj, ali će vas on koštati prijanjanja na ravnicama. Isto tako neće se svi bolidi ponašati jednako već će biti sličniji stvarnim performansama koje gledamo na TV-u.

F1 24 omogućava igračima da se više posvete postavkama motora i koliko će on snage isporučivati na kotače u svakome trenutku. Bateriju ondnosno ERS će te moći čuvati i koristiti baš kada vi želite, a na radost svih igrača mogućnost biranja koliko snažan ERS želite unutar MFD menija.

Za dva dana nas očekuje pogled na sva poboljašanja u karijeri koju donosi F1 24.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D