back to top

Epic Games otpustio gotovo 900 zapolesnika

OBJAVLJENO

Epic Games više ne posluje kao prije. Padom popularnosti njihove najveće igre priljevi novca sve su manji, a troškovi su ostali vrlo visoki te su se odlučili za ogromne mjere kako bi uštedjeli.

Fortnite više nije glavna tema gaming svijeta već neko vrijeme. Čak i oni najvjerniji se napustili igru i okrenuli se nečemu novom. Razlog tomu je sve manje originalnosti koju nove sezone imaju. Igrači su nezadovoljni i to su Epicu vrlo jasno pokazali. Prihodi su zato sve manji, a pala je i popularnost Fall Guysa čiji je studio Epic kupio odmah po velikom uspjehu igre.

Sada su zaposlenici Mediatonica na najvećem udaru unutar Epic Gamesa te je velik broj njih dobio otkaz. Sve ukupno je oko 900 zaposlenika Epic Gamesa otpušteno radi srezivanja troškova. Bila je i priča kako je cijeli Mediatonic ugašen no to se na kraju nije ispostavilo kao istinito.

Brojni bivši djelatnici Epica obznanili su to na društvenim mrežama kako bi što prije pronašli novo zaposlenje jer ipak nije mala stvar u svoj studio dovesti djelatnika s takvim iskustvom.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D