back to top

DSLR među mobitelima – Huawei Mate 50 Pro Recenzija

OBJAVLJENO:

Jedna od nama najdražih recenzija definitivno će biti ova koju upravo čitate. Huawei kao brend prošao je kroz turbulentno razdoblje, ali to ne znači da i dalje ne prave sjajne urađaje. Dapače, Huawei Mate 50 Pro pokazuje kako Huawei itekako zna što njihovi korisnici žele od jednog flagship uređaja.

Nema štednje kod Huaweija

Huawei Mate 50 Pro dolazi u običnoj crnoj kutiji sa zlatnim natpisima Huawei Mate 50 Pro što je nastavak filozofije koju Huawei ima već duže vrijeme kada su u pitanju pakiranja uređaja samo što je to za potrebe Mate 50 Pro sa zlatnim detaljima istaknuto kao premium. Za razliku od današnjih trendova drugih proizvođača Huawei je svoju kutiju napunio korisnim stvarima. Osim naravno samog uređaja u kutiji dolazi i prozirna silikonska maskica, kabel za punjenje kao i Huawei SuperCharge adapter od 66W snage.

huawei-mate-50-pro-tehix3.jpg

Zaslon

Zaslon na novom Huawei Mate 50 Pro je zaista odličan. Riječ je o zaslonu veličine čak 6.74″ što mi se na početku moga druženja s uređajem činilo preveliko. S vremenom se naviknete i postane vam skroz normalno koristiti uređaj ovih dimenzija, a svakako pomaže i silikonska maskica koja vam daje sigurnost jer ne želite ispustiti svoj novi Huawei Mate 50 Pro. Da vam se slučajno to i dogodi zaslon će preživjeti zahvaljujući Huawei Kunlun zaštiti koja štiti ovaj OLED zaslon s osvježavanjem od 120Hz. Rezolucija samog zaslona je 2616×1212 piksela, a moguć je prikaz preko 1 milijarde boja.

DSLR koji staje u džep

Do sada nismo imali prilike recenzirati mobitel s boljim sustavom kamera od Mate 50 Pro i zaista je bio gušt s njime fotografirati jer s vrlo malo truda možete dobiti odlične rezultate s kojima će te pokupiti lajkove na društvenim mrežama. Sustav zadnje kamere sastoji se od 3 sezona. Glavna kamera je 50MP te će te upravo nju najčešće koristiti. Telefoto kamera je 64MP te vam omogućuje optički zoom od 3.5x. I posljednja je tu 13MP ultra širokokutna s kutom snimanja od čak 120˚.

Što se tiče snimanja videa moguće je snimanje do 4K60, dok 1080p ide do 480 sličica po sekundi. Naravno sve to uz prisutnost HDR-a i žiroskopske stabilizacije. Nažalost kvaliteta videa i dalje nije savršena kao što je to slučaj za fotografije, ali vidi se kako Huawei radi na tome te su bolji svakom novom generacijom uređaja.

Posebno su me iznenadile fotografije uhvaćene u tzv. night modu jer ono što Huawei Mate 50 Pro može u noćnim uvjetima ne bi se posramio niti jedan jeftiniji DSLR. Fotografije su impresivne s dovoljno oštrine i detalja da skupite poveće brojke lajkova na Instagramu.

Prednja kamera je 13MP ultra širokokutna, a ima i TOF 3D senzor dubine koji ujedino služi i za biometriju. Što se tiče snimanja videa s prednjom kamerom tu ponovno imamo mogućnost snimanja do 4K u 60 sličica po sekundi.

Dok svira radio…

Huawei Mate 50 Pro ima zasita odlične stereo zvučnike koji daju vrlo kvalitan i glasan zvuk. Odličan za slušanje glazbe u dnevnoj sobi ili gledanje filmova i Youtube videa. Nažalost zvučnike nećete korisiti za slušanje FM radija jer industrija sve češće zaboravlja na tu možda nebitnu, ali vrlo često korisnu značajku. Zato smo dobili infracrveni odašiljač pa tako možemo upravljati elektronskim uređajima po kući bez potrebe da tražimo daljnski koji je neko od ukućana izgubio.

Baterija i punjenje

Već dugi niz godina obožavam Huawei upravo zbog baterije i njihovog brzog punjenja. Za vrijeme prvog vala korona virusa koristio sam se Huawei P40 Lite mobitelom te sam toliko navikao na 40W brzo punjenje da mi je moj novi mobitel postao previše spor kada je punjenje u pitanju. Družeći se s Huawei Mate 50 Pro ponovno sam se razmio koristeći 66W brzo punjenje odnosno 50W bežićno punjenje. Ove brojke su za sve druge konkurente osim one iz Kine znanstvena fantastike te oni i dalje 22W punjenje smatraju brzim. 4700mAh baterija zahvaljujući optimizaciji HarmonyOS-a i nedostatku Google servisa bez problema će i uz intenzivnije korištenje izdržati cijeli dan bez povezivanja na utičnicu, a i kada morate pripuniti mobitel to zaista nije problem.

Zaključak

Huawei Mate 50 Pro jedan je od najsposobnijih smartphonea na tržištu. Svojim dizajnom, kvalitetom izrade te komponentama zaslužuje naše Alpha Diamond priznanje. Kao uređaj s Alpha Diamond odličjem toplo ga preporučujem svima koji smatraju da im je potreban uređaj ove klase. Jedina mana nedostatak je Googleovih servisa, ali i taj nedostatak može biti riješen za samo nekoliko dodira prsta po zaslonu.

DSLR među mobitelima - Huawei Mate 50 Pro Recenzija TEHIX
Odličje za najbolje uređaje
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D
Huawei Mate 50 Pro jedan je od najsposobnijih smartphonea na tržištu. Svojim dizajnom, kvalitetom izrade te komponentama zaslužuje naše Alpha Diamond priznanje.

POVEZANO

spot_img
Huawei Mate 50 Pro jedan je od najsposobnijih smartphonea na tržištu. Svojim dizajnom, kvalitetom izrade te komponentama zaslužuje naše Alpha Diamond priznanje.DSLR među mobitelima - Huawei Mate 50 Pro Recenzija