back to top

Dragon’s Dogma 2 na dan izlaksa dobila mikrotransakcije

Hoće fast travelati? Plati!!

OBJAVLJENO

Capcom je nadmudrio sve! Dan uoči izlaska nastavka RPG-a iz davne 2012. godine u igru su ubačene mikrotransakcije. Dragon’s Dogma 2 krenuo je s odličnim recenzijama, a našu ćete uskoro moći pročitati. No, već sada vam možemo reći da je ovo jedan od najboljih, ako ne i najbolji RPG naslov ove godine. Treba spomenuti kako je Capcom skrivao mikrotransakcije u review primjercima. Vrlo podmukao potez od strane developera.

Dragon's Dogma 2 
Tehix

Ono što je zamjereno Dragon’s Dogmi 2 u skoro svakoj recenziji je nedostatak fast travel sistema. Odnosno, nedostatak ugodnog fast travel doživljaja. Naime, fast travel se u Dragon’s Dogmi 2 odvija s pomoću kočija. Kočije voze samo jednom dnevno, i ne garantiraju vam siguran prijevoz od točke A do točke B. Drugim riječima, nikada ne znate hoće li vas neki zmaj napasti putem. Veliku ulogu u cijelom fast travel sistemu unutar ove igre imaju Portcrystal predmeti. Oni služe kao pravi fast travel, bez kočija, bez izmišljanja, fast travel kakav svi znamo i volimo. Problem kod tog predmeta je što je jako rijedak i nije baš pristupačan igračima.

Ne brinite se, Capcom je pronašao rješenje za fast travel probleme. Ne, nisu promijenili sistem fast travela, nego su uveli mikrotransakciju. Sada trebate platit 3 eura, unutar igre koju ste već platili 65 eura, kako bi mogli fast travelati bez grinda. Nije ovo jedina mikrotransakcija, ako želite ustati iz mrtvih, možete naravno, ali za 1 euro. Za 2 eura dobiti ćete dodatne opcije uređivanja. Sve su to predmeti koje možete zaraditi i osvojiti igranjem ove igre, no Capcom je tu očito vidio dodatnu zaradu…

POVEZANO

Max Verstappen krasi naslovnicu F1 24 Champions Edition
Dave the Diver od sada i na PlayStationu

Dave the Diver od sada i na PlayStationu

Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.