back to top

Dragon’s Dogma 2 na dan izlaksa dobila mikrotransakcije

Hoće fast travelati? Plati!!

OBJAVLJENO

Capcom je nadmudrio sve! Dan uoči izlaska nastavka RPG-a iz davne 2012. godine u igru su ubačene mikrotransakcije. Dragon’s Dogma 2 krenuo je s odličnim recenzijama, a našu ćete uskoro moći pročitati. No, već sada vam možemo reći da je ovo jedan od najboljih, ako ne i najbolji RPG naslov ove godine. Treba spomenuti kako je Capcom skrivao mikrotransakcije u review primjercima. Vrlo podmukao potez od strane developera.

Dragon's Dogma 2 
Tehix

Ono što je zamjereno Dragon’s Dogmi 2 u skoro svakoj recenziji je nedostatak fast travel sistema. Odnosno, nedostatak ugodnog fast travel doživljaja. Naime, fast travel se u Dragon’s Dogmi 2 odvija s pomoću kočija. Kočije voze samo jednom dnevno, i ne garantiraju vam siguran prijevoz od točke A do točke B. Drugim riječima, nikada ne znate hoće li vas neki zmaj napasti putem. Veliku ulogu u cijelom fast travel sistemu unutar ove igre imaju Portcrystal predmeti. Oni služe kao pravi fast travel, bez kočija, bez izmišljanja, fast travel kakav svi znamo i volimo. Problem kod tog predmeta je što je jako rijedak i nije baš pristupačan igračima.

Ne brinite se, Capcom je pronašao rješenje za fast travel probleme. Ne, nisu promijenili sistem fast travela, nego su uveli mikrotransakciju. Sada trebate platit 3 eura, unutar igre koju ste već platili 65 eura, kako bi mogli fast travelati bez grinda. Nije ovo jedina mikrotransakcija, ako želite ustati iz mrtvih, možete naravno, ali za 1 euro. Za 2 eura dobiti ćete dodatne opcije uređivanja. Sve su to predmeti koje možete zaraditi i osvojiti igranjem ove igre, no Capcom je tu očito vidio dodatnu zaradu…

POVEZANO

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

Nicklas Bendtner otvara svoju investicijsku tvrtku za esport
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.