back to top

Dobili smo prvi gameplay prikaz nove F1 23 igre

OBJAVLJENO

Sezona Formule 1 ove godine i nije pretjerano zanimljiva. Max Verstapen i njegov Red Bull apsolutno dominiraju. Zanimljiv je povratak starog vuka Fernanda Alonsa u bojama Aston Martina na pobjednička postolja.

Nova F1 igra dolazi nam ranije nego inače i to je trend kojim EA i Codemastersi žele približiti izlazak igre početku sezone svake godine. Već smo pričali o novim značajkama koje nas očkeuju ove godine, ali sada smo to dobili i pobliže prikazano.

Kroz prvi “gameplay deep dive” EA nam je prikazao ono ključno za novu igru. Prije svega poboljšana je fizika bolida. Trakcija na niskim brzinama te na ubrzanjima i kočenjima. U prošloj igri to je zaista znalo praviti problem posebice na pasicama gdje bi ste vrlo često doživjeli spinalu.

Promjenjen je dizajn volana u bolidu za sve entuzijaste koji vole pogled iz kokpita vozača. Sada je zaslon na njemu veći te će te lakše čitati sve podatke koji su vam bitni za utrku kao što su: vrijem kruga, temperatura guma, stanje ERS sustava itd. Za one više casual igrače poboljšanja dolaze na kontrolere. Preciznija podešavanja trebala bi dodatno unaprijediti iskustvo igranja.

Dvije najtraženija značajke zasigurno su 35% duljina utrke i povratak crvenih zastava. S 35% duljine utrke imati će te ne pretjerano dugu utrku, ali u njoj će te moći omogućiti sve postavke koje čini utrku realističnom. Strategija mijenjanja guma, safety car, ali i sada i crvene zastave.

Crvene zastave aktivirati će se ovisno u uvjetima na stazi. Što znači da će igra sama ih pokazati ukoliko je prejaka kiša, veliki sudar gdje je bolid ostao na stazi ili pak dijelovi bolida kao što su prednje krilo, sidepodovi itd.

EA je najavio odma i novi gameplay prikaz za 19.5.

POVEZANO

Štrumpfovi Tehix
Cineplexx Tehix
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D