back to top

Diablo 3 – igra koja se čekala 12 godina

OBJAVLJENO

Iako svi misle da je GTA 6 igra koju predugo čekamo prisjetimo se samo koliko je dugo bilo čekanja na Diablo 3. Između prva dva nastavka čekali smo samo 3 godine, a onda je usljedilo 12 godina pakla.

Proljeće 2012. godine jedva su dočekali zaljubljenici u Diablo. U međuvremenu su odrasli, oženili se pa možda čak već i svojim klincima pokazivali nastavak njihove omiljene igre iz djetinjstva. Diablo 3 se dugo čekao i nije razočarao. U trenutku izlaska bio je dostupan samo za PC, a igru ste mogli nabaviti apsolutno nigdje. Šalu na stranu, igra je brzo rasprodana te se morali pričekati koji dan da stigne nova tura u lokalne trgovine.

Diablo je kao serijal redefinirao žanr, a Diablo 3 je bio potvrda kako slične igre drugih izdavača nisu na razini. Diablo 3 se pamti kao i početak mikrotransakcija u Blizzardu. Sustav kupovanja i prodaje predmeta u igri pravim novcem trajao je dvije godine, a ugašen je zbog nezadovoljstva velikog broja igrača.

Diablo 3 smo 2013. godine zaigrali na tada aktualnom PlayStationu 3 i Xboxu 360, a samo godinu kasnije i na PlayStationu 4 i Xbox One. Čak je izašao i za Switch krajem 2018. godine. Koliko je Diablo 3 bio uspješan govori činjenica da je držao prvo mjesto po broju prednarudžbi na PC-ju.

POVEZANO

IShowSpeed pokušao streamati iz Sjeverne Koreje
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D