back to top

Counter-Strike proslavio 25. rođendan na vrlo tužan način

OBJAVLJENO

19. lipnja sada već davne 1999. Minh Le i Jesse Cliff kao originalni kreatori objavili su tada mod za Half Life. U želji da stvore realističan FPS naslov jer to tada aktualni Doom, Nuke i slični nisu imali dozu realizma koju su oni htjeli. Gold Source engine im je to dozvolio i tako je nastao Counter-Strike.

Counter-Strike proslavio 25. rođendan na vrlo tužan način

U početku veliku ulogu je igrala i zajednica jer upravo su oni redovito izvještavali kreatore što žele u igri, a što ne žele. Zajednica igrača sudjelovala je u izradi mapa baš kao i danas i to je ono što čini Counter-Strike posebnim. Vlasnik igre je ubrzo postao Valve, a politiku gdje dobar dio posla vodi zajednica je zadržao. Counter-Strike (1.6), Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source, Counter-Strike: Global Offensive i sada Counter-Strike 2 redom su igre iza kojih ponosno stoji Valve. Budimo realni iza Conditiona Zero ne stoji toliko ponosno, ali stoji.

Igrači su imali velika očekivanja povodom proslave četvrt stoljeća jedne od najvećih franšiza u gamingu, ali ostali su zaročarani kada je sve što su dobili od Valvea stalo u jednu objavu na X-u.

Puno se pričalo o tome kako Counter-Strike 2 ima manje sadržaja nego što je to imao Global Offensive na kraju njegove ere. Kako je red da Valve ispoštuje svoje igrače za ovu veliku obljetnicu izlaskom operacije, povratkom nekih starih modova koji više nisu igri. Čak i povratak određenih mapa u igru ne zbog profesionalne igri već iz čiste nostalgije koju povezuje velik broj igrača. Nažalost ništa od ovoga što sam naveo nije se dogodilo.

Priča duga 25. godina nastavlja se dalje i pogledajte samo koliko daleko je dogurala. Od moda kojeg su, tada mladići, napravili kako bi imali zabavnu i realističnu pucačinu za igrati. Do najvećeg esport naslova koji ukuplja milijune igrača i gledatelja svake godine pred ekrane.

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D