back to top

BMW kockica dolazi u EA Sports WRC!

OBJAVLJENO

EA Sports WRC dobio je svoj gameplay deep dive trailer u kojem su nas developeri dodatno upoznali sa svim novitetima koje ćemo pronaći u EA Sports WRC. Glas Molly Pettit, poznate WRC novinarke i komentatorice, nas vodi kroz cijeli petominutni trailer. Igra nam donosi preko 200 raznih rally etapa kojima ćemo moći graditi naše iskustvo kao rally vozač. Svaka etapa će biti realan prikaz iste u stvarnom životu, a Unreal Engine je developeri omogućio nikad veće etape. Naime, iz Codemastersa su se pohvalili da će neke etape biti duge i po 30 km. Uz to ćemo na izbor imati neke od najikoničnijih rally automobila, njih čak 80. Automobili bi trebali obuhvatiti sve ere kroz koje je ovaj sport prolazio.

Rally1 automobili imaju hibridni sistem kao i u stvarnom životu. Developeri su odlučili dodati novu funkciju s kojom se igrači mogu pozabaviti. Naime, vaš automobil sada ima bateriju koja se puni kada kočite u zavojima, a istu možete iskoristiti na dužim pravcima kako bi ubrzali. Sve to možete podesiti u vašem setupu. Na izbor vam se nude tri pristupa: agresivni, balansirani i oprezan pristup. To su odluke s kojima se u današnje vrijeme vozači susreću pa ćemo iste te probleme imati i mi kao igrači.

Dynamic Handling System je temelj našeg iskustva u EA Sports WRC. Developeri su se pobrinuli da je iznimno autentičan, a u tome su im pomogli profesionalni vozači. Jedan od njih je i Jon Armstrong. Sustav upravljanja automobila se nadograđivao već nekoliko godina, no u EA Sports WRC će biti najnapredniji. Naime, šljunak nikada nije bio realni, kao ni zabacivanje automobila koje nastaje zbog njega. Uz to velik se fokus stavio na aerodinamiku, progresivno kočene i još mnogo toga što se događa ispod haube. Svaki od 80 automobila će se ponašati onako kako bi to očekivali.

Zvuk u igri je također jako napredovao. Trebali bi čuti svaki udarac, rupu, ogrebotinu, zvuk motora, promjenu brzine, “vrištanje” guma i to sve puno detaljnije nego ikada prije. Autentičan zvuk automobila je prisutan zbog načina na koji su developeri snimali zvuk automobila. Cijeli proces možete vidjeti u traileru na 2:55. Odmah nakon zvukova automobila možemo vidjeti i proces nastajanja suvozačevih uputa i komentatorskih izjava.

Već spomenutih 200-tinjak etapa će biti porazbacane na 17 različitih lokacija (država). Sve one bi trebale biti vrlo realne i pune detalja. Kuće, mostovi, tvornice i sve drugo što možete naći uz ćete po kojima ćemo jurit će biti autentične. Kako iz Codemastersa kažu možete gledati istu utrku na TV-u i za to vrijeme voziti tu etapu da se uvjerimo koliko je sve isto. Po prvi puta ćemo moći svaku stazu voziti za vrijeme svih godišnjih doba. Tako da ćemo okusiti svaku etapu po vrućem asfaltu ili po smrznutom.

Igru bi si novi igrači trebali moći podesiti tako da ih uči i pomaže im uz sve asitstove koje ovaj naslov nudi. Njih je jako puno, no na to smo naviknuli u trkaćim igrama. Idući tjedan dolazi novi trailer u kojem ćemo se upoznati s Career, Builder i Moments modovima u EA Sports WRC.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.