Blizzard navodno otkazao mobilnu World of Warcraft igru

OBJAVLJENO:

World of Warcraft mobilna igra navodno je tiho otkazana zbog sporova oko financiranja. Nadolazeća igra za pametne telefone bila je u razvoju tri godine, ali je sada otkazana zbog spora između Activision Blizzard i NetEase. “Dvije tvrtke nisu se složile oko uvjeta i naposljetku su prekinule projekt, koji se držao u tajnosti”, rekao je izvor blizak dogovoru.

World of Warcraft Tehix 2
IZVOR: Blizzard

Za projekt kodnoga imena “Neptun”, rečeno je da je spin-off Warcrafta, čija se radnja odvija u drugom razdoblju od razdoblja World of Warcraft. Nije poznato bi li bio izravno povezan s Warcraft, Warcraft II ili Warcraft III.

Dobra vijest je da to nije Warcraft Arclight Rumble – nadolazeća “tower offense” mobilna igra koja bi trebala biti objavljena kasnije ove godine. Još u veljači ove godine, Activision Blizzard otkrio je da radi na više mobilnih Warcraft naslova, a to se smatralo jednim od velikih razloga iza Microsoftove akvizicije tvrtke za prijavljenih 69 milijardi dolara ranije ove godine.

World of Warcraft Tehix 3
IZVOR: Blizzard

Sada je sudbina tih mobilnih igara nepoznata. Uostalom, opseg suradnje Activision Blizzarda s NetEaseom nakon ovog visoko profilnog otkazivanja nije siguran. Još jedna Activision Blizzardova mobilna igra, AR igra u Pokemon Go stilu, također je otkazana.

POVEZANO

spot_img