back to top

Blizzard navodno otkazao mobilnu World of Warcraft igru

OBJAVLJENO

World of Warcraft mobilna igra navodno je tiho otkazana zbog sporova oko financiranja. Nadolazeća igra za pametne telefone bila je u razvoju tri godine, ali je sada otkazana zbog spora između Activision Blizzard i NetEase. “Dvije tvrtke nisu se složile oko uvjeta i naposljetku su prekinule projekt, koji se držao u tajnosti”, rekao je izvor blizak dogovoru.

World of Warcraft Tehix 2
IZVOR: Blizzard

Za projekt kodnoga imena “Neptun”, rečeno je da je spin-off Warcrafta, čija se radnja odvija u drugom razdoblju od razdoblja World of Warcraft. Nije poznato bi li bio izravno povezan s Warcraft, Warcraft II ili Warcraft III.

Dobra vijest je da to nije Warcraft Arclight Rumble – nadolazeća “tower offense” mobilna igra koja bi trebala biti objavljena kasnije ove godine. Još u veljači ove godine, Activision Blizzard otkrio je da radi na više mobilnih Warcraft naslova, a to se smatralo jednim od velikih razloga iza Microsoftove akvizicije tvrtke za prijavljenih 69 milijardi dolara ranije ove godine.

World of Warcraft Tehix 3
IZVOR: Blizzard

Sada je sudbina tih mobilnih igara nepoznata. Uostalom, opseg suradnje Activision Blizzarda s NetEaseom nakon ovog visoko profilnog otkazivanja nije siguran. Još jedna Activision Blizzardova mobilna igra, AR igra u Pokemon Go stilu, također je otkazana.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition