back to top

Avatar Frontiers of Pandora odgođen

OBJAVLJENO

Avatar Frontiers of Pandora je pustolovna igra otvorenog svijeta koju radi studio The Divison Massive Entertainment. Igra je prvotno trebala biti lansirana do ožujka 2023., no Ubisoft je nedavno potvrdio da studio odgađa igru do sljedeće fiskalne godine.

Avatar Frontiers of Pandora bit će samo za trenutnu generaciju konzola. Ima smisla da će biti samo konzole trenutne generacije: nakon što smo vidjeli tehnološki test igre na E3 2022, impresivni vizualni elementi mogli bi staviti konzole posljednje generacije pod preveliki stres.

Avatar Frontiers of Pandora Tehix 2
IZVOR: Ubisoft

Datum izlaska

Avatar Frontiers of Pandora trebao je izaći negdje prije kraja Ubisoftove fiskalne godine, koja završava 31. ožujka 2023. Ali tijekom Ubisoftovog razgovora o zaradi u srpnju, izdavač je potvrdio da će pomaknuti premijeru do sljedeće fiskalne godine, koja pada između 1. travnja 2023. i 31. ožujka 2024. To je veliko razdoblje, ali očekujte da će pasti negdje unutar tog godišnjeg raspona. Ubisoft želi učiniti Avatar Frontiers of Pandora početkom vlastitoga brenda videoigara. Upravo zbog toga tvrtka želi da igra bude “savršena” prema riječima izvršnoga direktora Yvesa Guillemonta.

“Potencijal je jednostavno ogroman. Također dolazi puno filmova i puno aktivnosti u sljedećih nekoliko godina. Tretiramo taj brend kao brend video igrica, tako da ulažemo svu energiju tima da bude fantastična igra.”

Yves Guillemont

Međutim, za razliku od Far Cry 6, Ubisoftov Avatar neće biti objavljen na PS4 ili Xbox One. Umjesto toga, u rijetkoj predanosti stvaranju istinskog iskustva sljedeće generacije, Ubisoft je otkrio da će Avatar Frontiers of Pandora biti lansiran na PS5, PC, Xbox Series X/S, Stadia i Amazonovoj nadolazećoj usluzi – Luna.

Gameplay i likovi

Unatoč izvrsnoj najavi, Ubisoft je bio škrt na riječima o tome što će Frontiers of Pandora zapravo uključivati. Ipak, to ne znači da smo ovdje potpuno u mraku. Stavljeni u cipele Pandorinog autohtonog Na’vija, igrači će se moći boriti za opstanak dok istražuju “nikad prije viđenu” zapadnu granicu Pandore. Ispostavilo se da će igrači moći izbliza vidjeti ovu novu regiju. Unatoč privlačnoj akciji u trećem licu prikazanoj u najavi, Ubisoft navodi da će igra zapravo biti akcijska avantura u prvom licu.

Ono što je postalo pomalo norma za Ubisoft, ovaj će Avatar također biti smješten u otvoreni svijet. Ubisoft obećava da će ovaj naslov igračima pružiti prekrasno i “imerzivno” iskustvo. Iako znamo da će se igrači boriti protiv napadačkih RDA snaga dok istražuju ovo novo područje Pandore, izdavač tek treba otkriti mogu li obožavatelji očekivati neka poznata lica iz filmova.

Unatoč mnogim odgodama filma Avatar The Way of Water, film ipak dolazi u kina 22. prosinca. Očekujemo da će Ubisoft iskoristiti medijsku pozornost i objaviti igru u tom razdoblju.

POVEZANO

Black Panther na kojem radi EA će biti open-world
Fallout igre značajno snižene na Steamu, uz jednu besplatnu