back to top

Assassin’s Creed IV: Black Flag izašao prije devet godina 

OBJAVLJENO

U svijetu videoigara uvijek su se pojavljivalo nekoliko vrhunskih naslova o piratima među kojima se ističu Sid Meier’s Pirates, serijal Monkey Island te Pirates of the Caribbean iz 2003. No, ipak se svi možemo složiti da se nijedna druga igre piratske tematike nije spominjala toliko kao čuveni četvrti dio Assassin’s Creed serijala.

Assassin’s Creed IV: Black Flag lansiran je na današnji dan prije devet godina za PlayStation 3 i Xbox 360, dok su verzije za PC, PS4 i XBO uslijedile dvadesetak dana kasnije. Bila je to tada prva igra u AC serijalu koja se radnjom kronološki vratila unatrag te se odvijala pola stoljeća prije događaja iz trećeg dijela.

Black Flag je bio svojevrsna evolucija Assassin’s Creed serijala. Iako su i prijašnji dijelovi bili otvorenog tipa, Black Flag je bio tako reći “next level” jer je osim trčkaranja i skakanja po kopnu, preuzeo mehaniku plovidbe iz trećeg dijela te ju spojio sa slobodom istraživanja i mogućnosti ronjenja u podmorju.

U samoj igri preuzeli smo kontrolu nad odvažneim kapetanom Edwardom Kenwayom koji je u svojoj avanturi tražio mjesto pod suncem uz zloglasnog kapetana Crnobradog upravljajući brodom koji je ukrao Španjolcima te ga nazvao Jackdaw.

Assassin’s Creed IV: Black Flag lansiran je na današnji dan prije devet godina za PlayStation 3 i Xbox 360, dok su verzije za PC, PS4 i XBO uslijedile dvadesetak dana kasnije.

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan