back to top

AMD predstavio AMD Radeon RX 7600 grafičku karticu za vrhunsko 1080p igranje sljedeće generacije

OBJAVLJENO

Nova grafička kartica AMD Radeon RX 7600 izgrađena je na revolucionarnoj AMD RDNA™ 3 arhitekturi, s redizajniranim računalnim jedinicama s unificiranim raytracingom i AI akceleratorima i drugom generacijom AMD Infinity Cache™ tehnologije. Dizajnirana za pružanje nevjerojatnih 1080p doživljaja igranja, Radeon RX 7600 grafička kartica pruža idealnu nadogradnju za legije igrača.

Omogućujući igračima igranje najnovijih naslova pri 60+ FPS pri 1080p i streaming u visokoj vjernosti s AV1 tehnologijom, nova grafička kartica nudi 29% višu 1080p igračku izvedbu u prosjeku od AMD Radeon RX 6600 grafičke kartice i 34% višu izvedbu u prosjeku nego NVIDIA GeForce RTX 3060 8GB na maksimalnim postavkama. Također omogućuje 100+ FPS u prosjeku u današnjih 10 najboljih PC esports naslova, dok pruža bržu AI izvedbu od prethodne generacije i veću prosječnu izvedbu u odabranim aplikacijama za stvaranje sadržaja. Nudeći najnovije značajke i mogućnosti, uključujući AMD Radiance Display™ Engine, potpuno AV1 kodiranje, vodeću podršku za DisplayPort 2.1 na odabranim modelima i više, grafička kartica Radeon RX 7600 idealna je za igranje visokih performansi, visoke vjernosti 1080p, streaming i popularne aplikacije za stvaranje sadržaja.

AMD Radeon 7600 OEM
AMD Radeon 7600 OEM

“Trenutno 65% anketiranih igrača igra na 1080p, a većina još uvijek koristi starije grafičke kartice, te ne mogu iskoristiti prednosti najnovijih značajki za poboljšanje performansi i vizualnog poboljšanja koje pružaju najbolja iskustva igranja”, rekao je Scott Herkelman, viši potpredsjednik i generalni direktor grafičke poslovne jedinice u AMD-u. “AMD nudi niz grafičkih rješenja po različitim cijenama, konfiguracijama memorije i razinama performansi za podršku različitim potrebama igrača. Grafička kartica Radeon RX 7600 po cijeni od 269 američkih dolara najbolja je točka za igranje 1080p igara visokih performansi. Omogućuje korisnicima da uživaju u najnovijim značajkama kao što su AV1 kodiranje, AMD Radiance Display Engine i više kako bi svoje projekte igranja, streaminga i stvaranja sadržaja podigli na višu razinu.”

Ključne značajke i mogućnosti

AMD Radeon RX 7600 grafička kartica nudi tehnologiju i značajke koje napreduju u industriji za pružanje performansi sljedeće generacije, vizualnih prikaza i energetske učinkovitosti. Ključne značajke uključuju:

·       AMD RDNA 3 arhitektura – Uz redizajnirane računalne jedinice s unificiranim raytracingom i AI akceleratorima i tehnologijom AMD Infinity Cache druge generacije, AMD RDNA 3 arhitektura pruža iznimne performanse, vizualni prikaz i energetsku učinkovitost.

·       Poboljšana kvaliteta i izvedba streaminga – poboljšani AMD koderi pružaju poboljšanu vizualnu kvalitetu prilikom strujanja i snimanja. AMD AI i tehnologija strojnog učenja koja se prilagođava sadržaju također su integrirani u AMD Media Framework kako bi se omogućio bolji izgled i jasniji tekst prilikom strujanja pri niskim brzinama prijenosa i rezolucijama.

·       Kodiranje ultra visoke razlučivosti – video-koprocesor za kodiranje/dekodiranje pruža vrhunsku izvedbu, otključavajući nova multimedijska iskustva s punom podrškom za AV1 kodiranje/dekodiranje, širokim rasponom boja i poboljšanjima visokog dinamičkog raspona.

·       Poboljšano stvaranje sadržaja i AI performanse – Nova grafička kartica daje prosječno 27% višu standardnu ukupnu ocjenu u PugetBenchu za DaVinci Resolve, 19% višu prosječnu ocjenu GPU-a na PugetBenchu za Adobe After Effects i 16% višu prosječnu ocjenu GPU-a na PugetBenchu za Adobe Premiere Pro u odnosu na prethodna generacija , kao i poboljšanje od 36% u prosjeku u Nod.AI Stable Diffusion u usporedbi s prethodnom generacijom. Osim toga, korisnici mogu doživjeti do 32% brže kodiranje u DaVinci Resolve Studio beta izdanju 18.5 uz dodatak podrške za AMD Smart Access Video tehnologiju [vii].

  • AMD Radiance Display™ Engine – Pruža podršku za DisplayPort 2.1 na odabranim modelima i zaslone koji se temelje na HDMI® 2.1a za ultra visoke razlučivosti i visoke stope osvježavanja za radna opterećenja igranja i stvaranja sadržaja. Također ima 12-bitni HDR i puni REC2020 Color Space za nevjerojatnu točnost boja pri reprodukciji do 8K videa.

·       Tehnologija [ix]AMD FidelityFX™ Super Resolution –Sada dostupne u više od 260 aktualnih i nadolazećih naslova, AMD-ove tehnologije povećanja veličine pružaju oštru kvalitetu slike visoke razlučivosti dok istovremeno povećavaju broj sličica u sekundi u podržanim igrama.

·       AMD softver: Adrenalin Edition TM –Dizajnirano da pruži moderno i jednostavno sučelje za igrače i streamere za brzi pristup najnovijim softverskim značajkama, statistikama igara, GPU optimizacijama, izvješćima o performansama i ažuriranjima upravljačkih programa, sve s jednog prikladnog mjesta, bez potrebe za registracijom .

Ključne specifikacije

ModelRačunalne jediniceGDDR6igračka frekvencija (GHz)Turboboost frekvencija (GHZ)Memorijsko sučeljeInfinity CacheTDPCijena (USD)
MSRP
AMD Radeon RX 7600328 GB 2.25Sve do 2,66128-bitni32 MB165 W269 dolara

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.