Ubisoft ugasio online usluge za 90 starijih igara

Ubisoft je ugasio online usluge za 90 igara na više platformi. Igre će i dalje biti moguće igrati, a izvanmrežne značajke za svaku igru i dalje bi trebale funkcionirati normalno.

Ubisoft napominje da su vijesti u igri i statistika igrača u svakoj zahvaćenoj igri također onemogućeni. Za sve igre koje su koristile usluge Ubisoft Connecta, jedinice i izazovi su onemogućeni. Ono što Ubisoft opisuje kao “ULC” (sadržaj koji se može otključati), kao što su dodatne karte ili skinovi u svim zahvaćenim igrama, također je onemogućeno, bez novih načina za njihovo otključavanje. PC igrači koji su prethodno otključali takav sadržaj bit će isključeni iz njega. Igrači na konzolama i dalje mogu uživati u otključanom sadržaju osim ako se datoteke spremanja za tu određenu igru ne resetiraju.

Ubisoft Tehix 2
IZVOR: Ubisoft Store (store.ubi.com)

Cijeli popis igara uključuje brojne omiljene i hvaljene naslove. Neke igre gube samo poslužitelje za odabrane platforme. Just Dance 2016 do Just Dance 2018 gube samo online podršku za PlayStation 3, Xbox 360 i Wii, ali će se i dalje moći igrati online na Xbox One, PlayStation 4 i Wii. Drugi, poput Rainbow Six Vegas 1 i 2, u potpunosti gube online podršku. Splinter Cell: Chaos Theory gubi online značajke na PC-u, dok će Splinter Cell: Double Agent izgubiti svoje online komponente na svim dostupnim platformama.

“Prošli tjedan, neke od naših igara (Anno 2070, Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed 3, Assassin’s Creed Brotherhood, Driver San Francisco, Far Cry 3, Silent Hunter 5 i Splinter Cell Blacklist) su isključene radi kratkoga održavanja, ali su usluge vraćene. Svakako ćemo na vrijeme obavijestiti javnost prije isključivanja bilo koje internetske usluge za naše igre i ažurirali smo članak podrške kako bi to odražavao.”

Ubisoft

Ubisoft još nije naveo razlog za zatvaranje online usluga za pogođene igre. Potpuni popis Ubisoft naslova i njihovih platformi koje gube online funkcionalnost možete pronaći u Ubisoftovom službenom članku “Pomoć” na tu temu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here