The Northman – nova epska avantura Roberta Eggersa

Nakon što se proslavio filmovima The Witch i The Lighthouse, Robert Eggers nam donosi epsku vikinšku priču The Northman. Uz pohvale kritičara koje je redatelj stekao u dosadašnjoj karijeri i gumačku postavu koju je okupio, The Northman je jedan od najočekivanijih filmova 2022. Film bi u naša kina trebao doći 21. travnja.

Radnja

Pripremite se na krvoločnu osvetu jer službeni opis filma je sljedeći: “Od vizionarskoga redatelja Roberta Eggersa dolazi The Northman, akcijski ep koji prati mladoga vikinškoga princa u njegovoj osveti za ubojstvom svoga oca.” Malo više informacija nudi sama najava koju možete pogledati ispod.

Kralja je ubio njegov brat dok je princ Amleth bio mali. Sada kada je narastao, princ se vraća kući i želi se osvetiti stricu zbog ubojstva.

Glumačka postava

Glumačka postava filma je predvođena “pravim” skandinavcem – Alexanderom Skarsgårdom. Glumca smo zadnje vidjeli u popularnoj HBO seriji Succession u gostujućoj ulozi. Publici je još poznat po filmovima kao što su Passing, Godzilla vs Kong i The Legend of Tarzan te po poznatim serijama True BloodThe Little Drummer GirlBig Little Lies za koju je čak dobio i nagradu Emmy. Nicole Kidman je jedna od dviju glavnih dama uz Skarsgårda koja glumi Amlethinu majku, kraljicu Gudrun. Kidman je naravno dobitnica Oscara koja je glumila u filmovima poput Moulin Rouge!, Aquaman, The Hours, The Undoing, Nine Perfect Strangers i Being the Ricardos.

  • The Northman Tehix 1
  • The Northman Tehix 2
  • The Northman Tehix 3
  • The Northman Tehix 4
  • The Northman Tehix 5
  • The Northman Tehix 6
  • The Northman Tehix 7

Anya Taylor-Joy glumi Olgu koja pomaže Amlethu u osveti. Osim što je glumila u filmovima poput Last Night in Soho i Netflixovoj popularnoj seriji The Queen’s Gambit, Taylor-Joy ima povijest s Eggersom, a njezina glavna uloga u filmu The Witch donijela joj je svjetsko priznanje i slavu. Ostala velika imena u glumačkoj postavi su Ethan Hawke kao kralj Horwendil, Willem Dafoe kao Heimir the Fool, Claes Bang kao Fjölnir, zajedno s Ralphom Inesonom, Kate Dickie, Hafþór Júlíus Björnsson i glumica/glazbenica Björk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here