Samsung Galaxy Z Flip 3 5G – Recenzija

ZASLON10,95 inča, 2560×1600, 120Hz
OPERACIJSKI SUSTAVHarmonyOS 2.0
CPUSnapdragon 865
PREDNJA KAMERA8 MP, f/2.0, fiksni fokus
STRAŽNJA KAMERA13 MP, f/1.8, auto fokus
MEMORIJA 6GB RAM-a i 64/128 /256 GB pohrane
BATERIJA Li-Po 7250

PAKIRANJE I POPRATNI PAKET

Pakiranje Galaxy Z Flip 3 5G je standardno i već prepoznatljivo za sve novije Samsung uređaje. Lijepo dizajnirana crna kutija siromašnijeg sadržaja koju gledamo već neko vrijeme. U pakiranju dolazi sam mobilni uređaj, kabel za punjenje USB C tipa s obje strane, iglica za vađenje slota za SIM karticu te sva potrebna papirologija. Ovo je jedna od glavnih stvari koju zamjeram svim proizvođačima koji su odlučili pratiti ovaj trend kojeg je započeo Apple.

DIZAJN I ZASLON

Uređaj nam je stigao na recenziju u jednostavnoj crnoj boji. Dizajn je u skladu s trendovima i nalikuje ostatku uređaja iz Samsunga. Vidimo sličnosti s Galaxy Fold 3 5G modelom što nije ni čudno kada shvatimo da ta dva mobitela imaju što šta zajedničko. Mobitel djeluje lijepo i kada je sklopljen, manji zaslon i dvostruki kamera sistem izgledaju vrlo lijepo zajedno, a manji zaslon odnosno cover zaslon kako ga zovu u Samsungu zaista je koristan te olakšava korištenje ako ne želite konstantno rasklapati vaš mobitel. Lijep i detalj na mehanizmu rasklapanja gdje je vrlo decentno dodan natpis Samsung.

Na dnu mobitela smješten je USB C-type utor kao i zvučnik te naravno mikrofon. Mikrofon možete pronaći i na vrhu uređaja. Na desnom boku smještene su kontrole jačine zvuka koje su prema mom ukusu postavljene previsoko, a odmah ispod njih (opet previsoko) i power tipka koja je ujedno i senzor otiska prsta. Previsoko pozicioniranje tipke pripisat ću dizajnu i način preklapanja uređaja zbog kojeg nije bilo moguće ove tipke smjestiti niže. Lijeva strana je u potpunosti čista osim utora za SIM karticu.

Glavni zaslon je zaista odličan te nakon korištenja Fold 3 nisam osjetio nikakvu razliku osim u veličini zaslona. 120Hz i HDR10+ pružaju sjajan ugođaj prilikom igranja video igara i gledanja videozapisa na omiljenim vam platformama. Manji zaslon je sekundaran te služi za prikazivanje obavijesti ili recimo olakšano fotografiranje selfija stražnjom kamerom što je odlična funkcija, ali nije izvedena jednako dobro kao na Fold 3.

KAMERE

Za razliku od starijeg brata Galaxy Flip 3 5G ima jednu kameru manje. Opremljen je dvostrukim kamera sistemom. Riječ je o dvjema kamera rezolucije 12MP kojima je glavna razlika širina otvora blende f/1.9 i f/2.2. Zajedno uparene daju odlične rezultate kada fotografirate ili snimate danju dok su u slabijoj vidljivosti očekivano rezultati nešto lošiji, ali sasvim dobri za objavu na društvenim mrežama. Video je moguće snimati sve do 4K u 60FPS-a uz sjajnu stabilizaciju što je dobra stvar svima koji bi ovaj mobitel koristili kao kameru za snimanje vlogova ili sličnog sadržaja za Youtube, TikTok ili neku drugu društvenu mrežu.

Prednja kamera ima 10MP te otvor blende f/2.4 što je odlično jer će te puno lakše strpati cijelu ekipu u kadar tijekom izlaska. Kamera daje vrlo dobre rezulate, a dobro je što nije smještena ispod ekrana kao jedna od dvije prednje kamere na Foldu 3. Što se tiče videa imamo u mogućnosti snimanja u 4K pri 30 FPS-a, ali za video i društvene mreže vjeruj kako će 1080p i 60FPS-a biti dovoljno velikoj većini korisnika.

BATERIJA, PERFORMANSE I SOFTVER

Performanse Galaxy Z Flipa 3 5G su besprijekorne. Odličan hardver uparen je s odličnim softverom Samsunga. Android 11 odnosno Android 12 nakon nadogradnje sustava radi odlično, a cijelom osjećaju korištenja doprinosi One UI 4.0. Tko god je nekad koristio Samsung smartphone zna o čemu govorim, a onima koji je ovo još jedan Samsung u nizu ovo će biti mačji kašalj jer sve je na svome mjestu. Baterija bez problema može izdržati cijeli dan, a jedina zamjerka je svega 15W punjenje jer za ovu klasu uređaja očekujem nešto više.

ZAKLJUČAK

Ukoliko tražite praktičan mobitel, jednostavnog dizajna s odličnim kamerama i performansama flagshipa onda je Samsung Galaxy Z Flip 3 5G pravi uređaj za vas. Uživao sam družeći se s njime. Jedini minus je cijena i eventualno nedostatak te treće kamere koju nam nudi Fold 3, ali to je razlika između starijeg i mlađeg brata.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G
10

KRATKI PREGLED

Ukoliko tražite praktičan mobitel, jednostavnog dizajna s odličnim kamerama i performansama flagshipa onda je Samsung Galaxy Z Flip 3 5G pravi uređaj za vas.
Antonio Grgurić
Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ukoliko tražite praktičan mobitel, jednostavnog dizajna s odličnim kamerama i performansama flagshipa onda je Samsung Galaxy Z Flip 3 5G pravi uređaj za vas.Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - Recenzija