POWERED BY:

The Equalizer 3 RECENZIJA

OBJAVLJENO

Prije filma The Equalizer 2 i The Equalizer 3, Denzel Washington nikada u povijesti nije snimio nastavak. Nešto govori da je Robert McCall prvi lik na malim i velikim ekranima kojeg je Denzel Washington ikada pristao ponoviti. Iako je glumac uvijek izvodio i davao 100% od sebe u svojim ulogama, čini se da je pronašao svoj dom u ulozi bivšeg američkog marinca i agenta DIA-e.

Otkako je prvi ulazak u akcijsku seriju o osvetnicima ponovno ujedinio Washingtona s Antoineom Fuquaom (koji ga je usmjerio na njegovog drugog Oscara u filmu Training Day), The Equalizer je uvijek bio težak i pružao sve veću žestinu. The Equalizer 3 konačno je odredište na skoro desetljeće dugom putovanju za filmaša i njegovog glavnog čovjeka i to je krvav, zadovoljavajući i vješto osmišljen zaključak odmah na vratima.

Iako je McCall službeno odustao od svog života kao vladin ubojica, nepravda i dalje prelazi njegov radar i on je ne može ignorirati. Nakon što je primio metak dok se suočavao s kartelom u južnoj Italiji, dobri Samaritanac spasio mu je život i doveo ga u obalno selo na oporavak. Nedugo zatim McCall uoči znakove zajednice pod opresivnom i nasilnom šakom lokalnih kriminalnih šefova. Naravno, male ribe imaju veće šefove, koji su slučajno sicilijanska mafija. Nastaje pakao dok McCall radi ono što treba kako bi zaštitio svoje nove prijatelje i njihovu egzistenciju.

The Equalizer 3 RECENZIJA

Dio njegovog plana za pobjedu nad mafijom uključuje dojavu agentici CIA-e Emmi Collins (Dakota Fanning), vraćajući Washingtona i Fanninga ponovno zajedno gotovo 20 godina nakon što su glumili u filmu Man on Fire. The Equalizer 3 služi kao popratni dio tog akcijsko filma Tonyja Scotta koliko i završetak McCallove ideje, postoji bliskost s Washingtonovom i Fanningovom interakcijom koja se čini jednostavnom i potpuno uvjerljivom.

Ovdje su to dva stranca koji se promatraju na terenu, ali čak i dok sjede zajedno u kafiću, lako je vidjeti da poznaju svaki centimetar jedno drugog. Pretvara ono što bi mogla biti funkcionalna interakcija u nešto mnogo povezanije, iako dijele relativno malu količinu vremena na ekranu u istom fizičkom prostoru.

Čini se da je Washington opušteniji u McCallovoj koži nego ikad, unatoč unutarnjoj borbi kroz koju prolazi. Nevjerojatna je njegova sposobnost da to manifestira u trenucima smirenosti (kao što je njegovo ritualno postavljanje stola u kafiću), a i u trenucima nasilja (kao što je vađenje negativaca u mračnoj uličici). Postoji tišina u intenzivnom kaosu koja naglašava koliko je McCall usredotočen.

Također je zanimljivo vidjeti da lik, koji je uvijek dijelio pravdu sa suzdržanim i gotovo ravnodušnim bijesom, osjeća da postoji više osobnog udjela u njegovim postupcima. Je li ovo Washingtonov najbolji rad? Ne, ali to je sjajna izvedba koja visi na okviru još jednog tijesnog scenarija Richarda Wenka, i to je nesumnjivo njegov najbolji preokret u franšizi.

The Equalizer 3 Premiere Night

Lokal u malome obalnome selu nudi drugačiju estetiku, od tona do optike, od prva dva filma i iako predstavlja rizik to je dobrodošla promjena koja ide u korist The Equalizer 3. Gledati McCalla tako kod kuće i kao ribu izvan vode nudi temeljnu dinamiku koju prethodni unosi jednostavno nisu mogli. Izbor da se angažira trostruki Oscarom nagrađeni snimatelj Robert Richardson je nadahnut, a njegova upotreba bogatih dubokih crvenih zemljanih tonova, sjena i dubokih tamnih crnih tonova dodaje teksturu i sočnost koja je u kontrastu s hladnim gradskim pejzažima prva dva Equalizera.

I dok su ti prethodni filmovi donosili dojmljive akcijske sekvence, The Equalizer 3 sadrži neke od najboljih akcija 2023. godine, ništa manje vrijedni u godini od John Wick: Chapter 4 ili Mission: Impossible – Dead Reckoning. To je tradicionalniji, ali ništa manje kreativan prikaz vještina.

Nadam se da vam se The Equalizer 3 recenzija svidjela, hvala našem partneru Cineplexx Hrvatska što nam je omogućio da među prvima pogledamo film na Premiere Nightu, utisak sa istoga potražite u člnaku malo poviše.

POVEZANO

ARK

ARK privremeno ugasio crossplay zbog previše čitera

Luka Grgurić
the division hearthland tehix
spot_img
playstation-rant-tehix
KINO, PRIME VIDEO
The Equalizer 3
U KINIMA OD:
31.08.2023.
REDATELJ:
8

OPIS RECENZIJE

The Equalizer 3 snažno završava trilogiju sa stilom, energijom i kohezivnošću za koje većina nastavaka nije sposobna. Krug Fuquae i Washingtona doima se potpunim i donosi zapanjujući desert na kraju solidnog obroka od tri slijeda koji su pripremali gotovo cijelo desetljeće.
DIAMOND KOKICE
Gabriel Huđan
Gabriel Huđanhttps://tehix.hr
Founder Tehix Globala. Ljubitelj starih igrica i fanatik GTA serijala. Volim sve filmske žanrove i kriminalističke serije.