POWERED BY:

Guardians of the Galaxy Vol. 3 RECENZIJA

OBJAVLJENO

Sjećate se kada su Guardiansi prvi put debitirali 2014. godine, bili su skupina relativno opskurnih heroja koji su služili kao zabava između brzih spektakala Iron Mana i drugih heroja, a sada je tu Guardians of the Galaxy Vol. 3. Scenarist i redatelj James Gunn snimio je nekoliko horor filmova, ultranasilnu adaptaciju indie stripa i dva Scooby Doo-a.

U glavnoj ulozi našao se Chris Pratt koji je bio poznat prvenstveno kao glupan iz serije Parks and Recreation. Ali evo o čemu se radi tu, o odmetniku koji nema ništa, a opet ima dosta toga što možete dokazati. Franšiza Guardians of the Galaxy krenuli su učiti svaki budući Marvel film da nema ograničenja u tome koliko možete biti smiješni i glupi, ali još uvijek duboko iskreni sa svojim junacima.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 je oproštaj od franšize koju znamo, barem iz Gunnove perspektive. James Gunn od sada radi na strani DC-a, to je doista podsjetnik da su uvijek predstavljali nešto od najboljeg što Marvel može ponuditi. Ono što je Gunn napravio ovdje nije čak ni raketna (rakunska) znanost. On je samo izradio dobro nacrtane, teksturirane likove u priči ispričanoj s pažnjom i predanošću.

I to je priča ispričana u svijetu koji se i dalje čini posebnim i gotovo potpuno samodostatnim, nešto što je sigurno zatvoreno daleko od šireg narativa MCU-a. Vol. 3 sadrži prvu Marvelovu f-bombu spuštenu u savršenom trenutku i pljačku mesnatog satelita u kojoj čuvari skakuću uokolo u svemirskim odijelima u stilu primarne boje.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 RECENZIJA

Gunn, koji je također napisao scenarij za film, više je puta rekao da će se finale njegove trilogije usredotočiti na jednog člana ove međugalaktičke posade, a to je vječno mrzovoljnog Rocket Raccoona s glasom Bradleyja Coopera. To je svakako istina u jednom smislu. Ovdje se većina radnje vrti oko potrage ekipe da otkriju Rocketovo pravo podrijetlo, koje je povezano s eksperimentima koje je proveo galaktički eugeničar visoki evolucionar (Chukwudi Iwuji, koji je izvanredno grandiozan, ali zlokoban zlikovac).

Film je u dosta trenutaka jako dirljiv pa tako dobivamo dosta uspomena na bebu Rocketa i de facto obitelj koju pronalazi među svojim naivnim, teško traumatiziranim kolegama eksperimentima, a glasove posuđuju Linda Cardellini, Asim Chaudhry i Mikaela Hoover. To je, kao što možda možete pogoditi jako dirljivo.

Međutim to sve zna biti jako frustrirajuće u stripovskim filmovima, a Vol. 3 je u potpunosti uložen ne samo u to kako su se njegovi glavni likovi do sada razvijali, već i u to kako se mogu nastaviti razvijati u budučnosti.

Ono bitno nitko nije po strani, nitko nije izgubljen. Povrh svoje glavne radnje, to je film o prekidu o šupljem osjećaju kada naletite na bivšeg i shvatite da su nastavili dalje. Iako se u ovom slučaju Star-Lord (Pratt, podsjećajući nas da može biti iznimno šarmantan kad uloga to zahtijeva) mora nositi s činjenicom da je njegova bivša, Gamora Zoe Saldaña, zapravo verzija alternativnog svemira bez sjećanja od njega.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 također govori o spoznaji da je prijatelj koji je predmet svake šale složena osoba čiji život još uvijek ima vrijednost i smisao. Istina je da u oba slučaja kada se spoje Mantis (Poma Klementieffa) s gremlinskom dušom i pretjerano doslovnim Draxom (Davea Bautiste) film dobije onaj najsmješniji i najslađi element, a oni pokažu svima da su i dalje pravi prijatelji. Naposljetku tu je i jedan od negativaca prekriven zlatom i potpuno izmrcvarenim, Adam Warlock (Willov Poulterov), stvoren da bude savršen muškarac, a zapravo je napumpani dječačić zbunjene majke Ayeshe (Elizabeth Debicki).

Guardians of the Galaxy Vol. 3 RECENZIJA

Nije važno tko su ti likovi, jesu li vanzemaljci, psionički pas Cosmo s glasom Marije Bakalove ili odrasli muškarci koji se emocionalno nisu pomaknuli iz osamdesetih. Filmovi Guardians of the Galaxy uvijek su govorili o činjenici da su mnogi od nas poput kita, oblikovani ne prema tome odakle smo došli, već prema tome gdje jesmo i gdje bismo mogli završiti. Vol. 3 bi trebao oduševiti publiku, jer mene osobno je ostavio bez teksta. Što slijedi za James Gunna na njegovoj novoj poziciji sučelnika DC studija. Što se tiče Marvela e pa, to će biti na žalost njihov gubitak.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 daje nadu Marvelu

Svim ljubiteljima Marvela preporučio bih da pogledate film, nakon par loših filmova u MCU svijetu vjerujem da će se iskupiti sa ovim. Topla preporuka je da za film odabere veliko kino platno da doživite tu čar filma. Film sam pogledao u Cineplexx kinu u 2D formatu, a također je dostupan u 3D formatu.

POVEZANO

GTA 6

GTA 6 TRAILER IZLAZI SLJEDEĆEG TJEDNA

Luka Grgurić
path of exile 2 tehix
spot_img
eminem skin fortnite tehix
KINO, DISNEY+
Guardians of the Galaxy Vol. 3
U KINIMA OD:
04.05.2023.
REDATELJ:
PRODUKCIJA
8

OPIS RECENZIJE

Guardians of the Galaxy Vol. 3 je definitivno najbolji film nakon dosta lošijih emitiranja. Marvel se definitivno potrudio iskupiti, ali jeli to samo čar poznatog redatelja James Gunna ili tu ima dosta i drugih stvari presuditi će ostali filmovi. Zbogom James Gunn.
DIAMOND KOKICE
Gabriel Huđan
Gabriel Huđanhttps://tehix.hr
Founder Tehix Globala. Ljubitelj starih igrica i fanatik GTA serijala. Volim sve filmske žanrove i kriminalističke serije.