POWERED BY:

Dear David RECENZIJA

OBJAVLJENO

Dear David možda nije prvi veliki film temeljen na Twitter niti (ta čast pripada Zoli iz 2020.), ali je prvi horor film koji je nastao sa stranice za mikroblogiranje sada poznate kao X. I dok ima svoje čari, neće biti zapamćen ni kao prvi zastrašujući film na Twitteru. Malo kratkog konteksta: Kad je zaposlenik Buzzfeeda i karikaturist na webu Adam Ellis tvrdio da ga progoni duh dječaka po imenu Dear David, prvo u njegovim noćnim morama, a zatim u svom stanu – dokumentirao je tu muku da svi vide i prosude.

Paraliza sna, okupljanje mačaka pred vratima u ponoć, pa čak i preseljenje u novi stan samo su pogoršali problem koji muči Ellisa i njegov san. Redatelj John McPhail razumljivo uzima neke umjetničke slobode s izvornim materijalom, dramatizirajući svaki susret Adama (kojeg na ekranu glumi Augustus Prew) sa svojom paranormalnom štetočinom, dodajući pritom obilje pozadina i podzapleta.

Dear David RECENZIJA TEHIX

Čini se da fikcionalizirani Adam ima prilično pristojan život. Ima prijatelje s posla u uredima otvorenog tipa BuzzFeed. Ima stan u New Yorku koji je nekako veći od kutije za cipele. Ima dečka punog ljubavi koji nije škrt na ljubavi. I, možda najbolje od svega ima dvije pahuljaste i veličanstvene mačke. No nešto od toga počinje se odmotavati kada počne imati noćne more koje dolaze sa zastrašujućom paralizom sna.

Ovi noćni terori bili bi dovoljno loši, ali ubrzo počinju eskalirati. Razgovara s Dear Davidom u snu i ubrzo saznaje kako je umro. Tada se dječak noću počinje pojavljivati ​​u Adamovom stanu dok je smrznut u krevetu. Dok Dear David počinje zadirati u Adamov život i njegovo budno vrijeme, granice između stvarnosti i snova, živih i mrtvih, počinju postajati pomalo nejasne.

Sve je ovo lijepo i dobro, ali previše je truda uloženo u razvoj zapleta i likova, nauštrb strahova i općeg tona. Adam piše o svojoj borbi s posjetima Dear Davida, baš kao što je Ellis činio u stvarnom životu. Ali film inzistira na koketiranju s konceptom online zlostavljanja, bez ikakve stvarne namjere da se posveti tom elementu priče.

Uvodne scene sadrže retrospektivu zadirkivanja putem instant messengera i catfishinga, ali nikad nema nikakvih značajnih izjava o tome osim koliko internetski trolovi živciraju Adama. Slično tome, Adamov strah od intimnosti prvo se spominje kao razdor između njega i dečka Kylea (René Escobar Jr.), ali onda se nekako dječaka duha okrivljuje za njihove probleme u vezi. Način na koji se ovaj dio zapleta odvija je mrljav i uvijek samo djelomična zamisao.

Dear David RECENZIJA TEHIX

Dear David obavlja solidan posao prijelaza između razigranog i iskrenog. U početku, Adam i prijateljica s posla Evelyn (Andrea Bang) zabavljaju se spaljivanjem kadulje i šalom prskajući svetu vodu oko svog stana u napola ozbiljnom pokušaju da očiste dom, ali središte stvarnog straha od zla dolazi u dobrom trenutku.

Ali postoje neki čudni trenuci u vezi s korporativnim divom u kojem Adam radi i na kraju donosi svoju priču široj publici. Justin Long glumi velikog šefa Brycea, jasnu zamjenu za BuzzFeed kao entitet. Mnoge od prvih šala u Dear Davidu su na njegov račun, ali nikad na račun web stranice. S obzirom na to da je BuzzFeed Studios jedna od produkcijskih tvrtki koja stoji iza filma, ovo ima dobrog poslovnog smisla. Ali zbog toga se humor na Bryceov račun čini izobličenim i neiskrenim.

Sveukupno, defanged je prikladan način da se opiše Dear David. Nikada ne čini velike pogreške, a osim pretjeranog oslanjanja na bljeskove objektiva, kompetentno je sastavljen. Ali nikad se zapravo ne trudi da bude izvanredan. Ulozi se uvijek čine niskima, a cjelokupno iskustvo gledanja to odražava.

POVEZANO

GTA 6

GTA 6 TRAILER IZLAZI SLJEDEĆEG TJEDNA

Luka Grgurić
path of exile 2 tehix
spot_img
eminem skin fortnite tehix
Dear David RECENZIJA TEHIX
KINO
Dear David
U KINIMA OD:
02.11.2023.
REDATELJ:
DISTRIBUCIJA
5

OPIS RECENZIJE

Dragi David daje sve od sebe da prestraši, ali nikada ne donosi jezivost koju obećava. Pati od pokušaja da se previše bavi živim likovima, a nedovoljno s mrtvima. Također ima i previše odbljeska objektiva.
GOLD KOKICE
Gabriel Huđan
Gabriel Huđanhttps://tehix.hr
Founder Tehix Globala. Ljubitelj starih igrica i fanatik GTA serijala. Volim sve filmske žanrove i kriminalističke serije.