Najbolja karijera na dva kotača – MotoGP 23 RECENZIJA

OBJAVLJENO:

Sa serijalom MotoGP igara sam se upoznao 2020. godine kada sam zaigrao MotoGP 2020. Bila je to zanimljiva igra, ali imala je dosta prostora za napredak. Ovogodišnja igra naglasak je stavila na karijeru koja je jako dobro napravljena. Zapravo MotoGP igre nikada ni nemaju neku preveliku konkurenciju na tržištu. MotoGP igre su jedine potpuno licencirane video igre u kojima se voze Grand Prix utrke motora. MotoGP 23 ima potpuno licencirane timove, vozače i motocikle za Moto3, Moto2 i MotoGP.

MILESTONE STAVIO NAJVEĆI NAGLASAK NA KARIJERU

Nakon kratkog uvoda idemo se odmah baciti u najzanimljiviji dio ove igre, karijeru. Ako ste igrali prošlogodišnji MotoGP, onda znate da je tamo najveći dodatak igri bio Nine Season. Koji je bio svojevrsni story mode unutar MotoGP 22. Ove godine Milestone je Nine Season zamijenio običnom karijerom samo što su je malo začinili. Veliki plus je što karijera stvara osjećaj realnosti. Naše radnje kao vozača utječu na druge timove, naš tim i vozače oko nas. Do sada smo morali stvarati rivalstva u našim glavama, no to više nije slučaj u MotoGP 23. Od prvog trenutka kada sam zaigrao karijeru odmah sam primijetio da su promjene ogromne. Igra nas stavlja u tri utrke, Malezija, Katar i Valencija. Nalazimo se u Moto3 klasi, a uoči utrka u Maleziji i Kataru moramo se obračunati s našim rivalom putem društvene mreže. U igri se zove MotoGP Wall, ali dosta podsjeća na Twitter. Developeri su nas postavili tako da nam je prvenstvo predaleko, ali sada nam je važno završiti ispred rivala u ukupnom poretku. No, dobro neću vam prepričavati cijelu priču, ali ima još par detalja koji se moraju naći u recenziji. MotoGP Wall je dosta koristan jer putem njega možemo stvarati rivalstva ili prijateljstva. Sve ovisi o našim odgovorima. Odgovori ovise o tome kako će se drugi vozači ponašati prema nama na stazi. To uključuje guranje, ulaženje u vaše putanje na kvalifikacijama i ostale načine prkošenja u ovom sportu. Također treba spomenuti sustav levela, unutar kojeg napredujete od Rookieja sve do prvaka. Ovisno o vašem rezultatu u one tri gore spomenute utrke, dobivate pozive iz Moto2 ili čak MotoGP-a za vašu drugu sezonu.

GAMEPLAY OPET ISTI KAO PROŠLE GODINE?!

Uz jednu veliku i značajnu iznimku, cjelokupni gameplay je uglavnom isti kao prošle godine. No, u MotoGP igrama to nije kritika. Ponavljam da je MotoGP 23 sasvim sigurno jedna od najboljih motociklističkih igara u smislu gameplaya i grafike. Svi vi koji ste igrali prethodne MotoGP igre znate da su one specifične i da treba vremena kako bi se priviknuli na sve kontrole. Ove godine osjetimo puno više understeera, ali on pomaže novim igračima. Dok stari igrači vrlo lagano mogu ublažiti isti u postavkama kontrolera. Veliki plus ide developerima za izbornike i HUD, koji su ove godine jako elegantni. Također velika promjena se dogodila kod animacija. Pritom mislimo na one animacije slavlja na postolju i naravno one u kojima se nalazi i naš tim. Puno su jasnije i ne zapinju kao što je to bio slučaj prošle godine. Ove godine su poboljšane animacije kada se pridružimo novom timu. Dakle nekakav mali zaključak za gameplay. Sličan je prošlogodišnjem, ali to nije nužno loše. MotoGP 23 ima gameplay koji nije pokvaren kao neke druge igre na tržištu (FIFA), pa se tako od njih ne traže neke velike promjene.

KONAČNO JE DOŠLO PROMJENJIVO VRIJEME

Iako sam ovo trebao spomenuti u ulomku iznad, smatram da su fanovi ove igre toliko dugo čekali na ovaj dodatak da je zaslužio biti poseban naslov u ovoj recenziji. Dinamična promjena vremena je zasigurno najveći dodatak za MotoGP 23. Jako puno trkaćih igara ima ovo, dok je MotoGP igra koja je među zadnjima odlučila dodati promjene vremena. Što ovo znači za igrače? Pa, s obzirom na to da kiša može početi padati u bilo kojem trenutku, vozač tada bude pozvan u boks. Nakon toga su nam potrebne druge putanje, kao i puno oprezniji način vožnje. Bude to sve vrlo izazovno i jako zanimljivo. Ovdje nažalost dolazim do prve zamjerke za MotoGP 23. Animacija ili cijela scena ulaska u boks i prelaska na novi motor izgleda jako jeftino. Nekako imam osjećaj da su svi vozači počeli voziti jako čudnim putanjama i previše krivudaju.

DODANE SU SPRINT UTRKE, A KALENDAR JE OGROMAN

Sprint utrke su novi dodatak u MotoGP prvenstvo. Dodane su naime 2023. godine kako bi fanovima trkaće vikende učinile još zabavnijima. Kako su dodane u stvarnom životu tako ih je ekipa iz Milestonea odlučila dodati i u svoju igru. Vi kao igrač imate opciju želite li Sprint utrke ili vas one ne zanimaju. Što se samog kalendara tiče, za ovu sezonu je cijeli kalendar u igri. Ali možemo jako puno kombinirati. Unutar MotoGP 23 nalazi se 21 staza, od kojih su dvije nove. Riječ je o Sokol (Kazakhstan) i Buddh (Indija). Također, možemo voziti čak 6 povijesnih staza, kao što su Brno, Estoril i Laguna Seca. Veliki plus ovdje ide za stvaranje svog kalendara. Gdje ako želite započeti svoju sezonu možete staviti broj utrka koliki želite i sami birate koje staze želite dodati a koje želite maknuti s kalendara.

MOTOGP ACADEMY I ONLINE

MotoGP Academy je segment igre koji ju čini jako pristupačnom za sve igrače. Unutar nje možete uvježbati bilo koju stazu ili samo određeni dio staze. Naravno ako vas muči neka od staza ili ako ste novi igrač. Također, u MotoGP Academy možete voziti bilo koji motor, odnosno bilo koji kategoriju. Developeri su nam doslovno rekli “Nema više izgovora, idite i vježbajte”. Online s druge strane me nije previše oduševio. Neću vas lagati ušao sam u dvije ili tri utrke samo radi dobrobiti ove recenzije. Nije mi se previše svidio, jako puno igrača vozi agresivno, ali mislim da ste svi dobro upoznati s onlineom u trkaćim igrama. Rijetko kada ćete naletjeti na normalan lobby, tako da je moj savjet da zaobiđete online segment igre.

ZA KRAJ…

Ako još niste dali šansu MotoGP igrama, MotoGP 23 bi sigurno trebao biti vaš izbor. Developeri se trude iz godine u godinu učiniti ovu igru pristupačnijom novim igračima. MotoGP Academy je pravi primjer toga. Imate jako puno staza koje možete isprobavati, od sada su u igri dostupni dinamični vremenski uvjeti koji začinjavaju skoro svaku utrku jer nikada ne znate što vas čeka. Karijera je zanimljivija nego ikada, puno je realnija također. Cijela ideja oko MotoGP Walla je jako dobro osmišljena i prezentirana. MotoGP 23 je igra koja vam ne bi trebala brzo dosaditi. Čak i ako to bude slučaj uvijek možete uroniti u sustav uređivanja motora, kaciga, i odijela za vozače.

MotoGP 23 je igra koja je prilagođena novim igračima. Veliki naglasak je stavljen na karijeru, koja je napravljena vrlo realno i podsjeća na stvarni život. Novi segment ove igre su dinamični vremenski uvjeti, koji svaku utrku čine vrlo neizvjesnom. Grafički izgleda lijepo, zvuk je također privlačan, prava je ovo igra za zaljubljenike u ovaj sport.

POVEZANO

spot_img
MotoGP 23 je igra koja je prilagođena novim igračima. Veliki naglasak je stavljen na karijeru, koja je napravljena vrlo realno i podsjeća na stvarni život. Novi segment ove igre su dinamični vremenski uvjeti, koji svaku utrku čine vrlo neizvjesnom. Grafički izgleda lijepo, zvuk je također privlačan, prava je ovo igra za zaljubljenike u ovaj sport.Najbolja karijera na dva kotača - MotoGP 23 RECENZIJA