Intervju sa Markom Tominićem tvorcem igre Saint Kotar

Od danas (18. lipnja 2020.) dostupan je prolog za igru Saint Kotar iza koje stoji Red Martyr Entertainment, domaći dev studio iz Pule, a ovom prilikom ćemo zaviriti u cijelu priču oko razvoja igre, ali i nekih zanimljivosti vezano za Red Martyr kroz kraći intervju sa osnivačem studija Markom Tominićem.

Red Martyr započeo je svoju priču kao Tanais Games kako mu glasi originalno ime, ali to ime se nije pretjerano sviđalo čak ni samome osnivaču pa su zato krajem 2019. krenuli u rebrending. U istome periodu krenuo je i intenzivniji rad na samoj igri.

Ideja za ovakav tip igre nastale iz ljubavi prema igrama sa razvijenom pričom, Marko nam se odma obranio kako voli i čiste pucačine, ali da ovakav tip igara ima posebno mjesto u njegovom srcu. Kako je RPG žanr kompleksniji odlučili su se za Point&Click žanr, ali se pokazalo kako ni to nije mala beba za developere.

Igra je rađena u popularnome Unity enginu, a njihov custom framework je programiran u C# programskom jeziku. Za dizajn igre koristi se Articy draft koji omogučuje lakši rad uz njihov custom framework prilikom ubacivanja stvari u sam Unity. Na taj rad su vrlo ponosni jer olakšava rad na trenutnome, ali i projektima koji tek slijede.

Razvoj igre krenuo je u ljeto 2016., ali to je bio početak promocije igre gdje je Marko kako i sam kaže malo pogriješio zbog svoga neiskustva. Nakon puno velikih promjena i preko 20 ljudi koji su prošli kroz ovaj projekt, sada na Saint Kotar igri radi ozbiljan uigrani tim.

Na naše pitanje o očekivanjima za ovaj naslov Marko nam se podsmjehnuo i rekao kako je to subjektivno previše, no rekao je ipak kako im je cilj napraviti najbolju P&C avanturu, ali da će tu odluku donijeti igrači nakon što zaigraju igru.

Trenutno je cijeli Pulski tim usmjeren ka Kickstarter kampanji i dovršavanju igre. Kako igraći nebi morali previše čekati upravo danas je izašao već spomenuti prolog Saint Kotar: The Yellow Mask koji je dostupan na Steamu. Nakon Saint Kotra možemo očekivati i neke nove projekte jer mašte i kreativnosti ovoj ekipi ne fali.

Na samome kraju ostavljamo vam poveznice do službenih stranica Red Martyr Entertainemnta gdje možete nastaviti pratiti njihov rad.

Igra: www.saintkotar.com

Studio: www.redmartyr.com

Kickstarter : www.kickstarter.com/projects/redmartyr/saint-kotar

Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here