Intervju sa Aleksom Mijićem poznatijim kao Suarez 16

Aleksa Mijić većini poznatiji kao Suarez 16 jedan je od najvećih Youtubera na domaćoj sceni s preko 400 000 pretplatnika. Kroz ovaj intervju otkriti ćemo vam neke zanimljive stvari o Aleksi koje niste mogli saznati kroz njegove video uratke.

Kako si došao na ideju za snimanjem za Youtube?

Na ideju sam došao zbog prijatelja Miloša na dočeku 2015. godine koji mi je tada pokazao kako je otvorio svoj Youtube kanal. Svidjelo mi se to što radi te kako ljudi reagiraju na njegov sadržaj tako da sam zapravo skoro iste noći snimio svoj prvi video. Snimao sam u početku FIFA-u i PES, a nešto kasnije kada je izašao za PC i GTA 5. Htio sam i tu biti drugačiji od ostalih pa nisam želio snimati trke, misije itd. već sam otkrio kako postoje misterije i skrivene poruke u GTA i odlučio snimati to.

Zašto si kanal nazvao baš “Suarez 16”?

Priča iza imena Suarez 16 vrlo je zanimljiva. U tom periodu sam stalno igrao nogomet s društvom. Bio sam vani ujutro do ručka, a potom poslije ručka sve do mraka. Tada je vrlo popularan bio igrač Luis Suarez koji je tada igrao za Liverpool. Kako sam volio igrati poziciju napadača društvo me počelo zvati Suarez. Prilikom otvaranja kanala sam upravo zato izabrao ime Suarez, a broj 16 za koji svi misle da ima nekako značenje je totalno random jer osim imena Suarez htio sam dodati neki broj i 16 se činio vrlo simpatičnim.

Što ti se toliko dojmilo kod GTA?

U početku nisam nešto htio previše snimati GTA 5 već zapravo FIFA-u i PES iako su pratitelji tražili GTA 5, no kako sam sve više istraživao svijet misterija svidjelo mi se i počeo sam uživati u tome. GTA kao serijal igara mi se svidio zbog slobode koju igrač ima te količina sadržaja koja te konstantno vuče da nastaviš igrati igru.

Što igraš u slobodno vrijeme osim GTA?

U slobodno vrijem pored GTA 5 igram SA:MP povremeno, potom CS:GO, ali u zadnje vrijeme najviše vremena sam potrošio na igru Dead By Daylight. S društvom uvijek na PlayStationu odigram partiju FIFA-e ili PES-a, a Suarez je otkrio kako ni njega nije zaobišla Among Us groznica.

Usporedi Youtube nekada i sada.

Situacija na Youtube se znatno promijenila. Kada sam ja kretao sa Youtubeom zarada od Youtubea nije postojala nitko nije kretao s Youtubeom s ciljem zarade već isključivo iz ljubavi prema tome i nekakvog hobija. Danas je situacija znatno drugačija mislim kako većina danas dolazi ovdje zbog zarade. Suarez se prisjetio i svojih početaka i ispričao kako je koristeći motku, malo samoljepljive trake i stari mobitel snimao neke unboxing klipove. Dao je i savjet kako je treba balansirati kvalitetan sadržaj i poduzetnički duh kako bi se od snimanja klipova mogao zaraditi novac.

Čime se baviš pored Youtubea?

Još od drugog razreda srednje škole meni je Youtube postao posao iako to ne volim reći. Youtube mi oduzima dosta vremena što za pripremu, snimanje i objavu klipa što za dogovore i sastanke s budućim i trenutnim suradnicima. Osim Youtubea zanimam se za marketing i zaista puno proučavam to područje.

Ispričaj nam svoje iskustvo tetoviranja.

Tetovažu sam htio zaista dugo napraviti. Ova tetovaža nastala je kao spoj meni dvije zaista važne stvari, a to su gaming i ovaj kanal jer Youtube i sve što sam postigao zahvaljujući njemu su promijenile mene i moj život. Tetovaža je isto zahvala svim mojim pratiteljima koji me podržavaju kroz sve ove godine. Rekacije su bile zaista neočekivane. Prijatelji su me “popljuvali” što nije bilo očekivano, a majka od koje sam očekivao najgoru reakciju je zapravo najbolje reagirala i dopala joj se tetovaža. Za sada nemam planove za nove tetovaže, ali vjerujem da će ih biti.

Kakvi su ti planovi za ostatak 2020.?

U planu je pokretanje stranog Youtube kanala kao i jedan veliki projekat koji stiže krajem ove ili početkom sljedeće godine za sve moje pratitelje. Nadam se kako ću ga uskoro realizarati i da će se svidjeti ljudima. No nekako glavni cilj ostaje taj da nastavim stvarati kvalitetan sadržaj i da naravno kanal nastavi još više rasti.

Ispričaj nam jedno ružno i jedno lijepo iskustvo koje si doživio kao youtuber.

Ružno iskustvo veže se na jedan event koji sam radio u suradnji s McDonaldsom na kojem smo pratitelji i ja trebali tražiti Pokemone. Naime, na tom eventu bio je ograničen broj učesnika, a ja sam se skrio kako me ne bi odma prepoznali. Jedan od pratitelja mi je prišao, a kako bi ostao ne primjećen i kako bi mogao iznenaditi sve morao sam ga odbiti za sliku uz obećanje da ćemo se slikati na kraju događaja. Nažalost dječak je otišao kući i nismo se slikali. Na sljedećem festivalu smo se bili sreli i slikali i zbog toga mi je jako drago. Bio je to zapravo prvi i zadnji put da sam nekoga odbio. Lijepih iskustava ima zaista dosta, od FIFA-e na kino platnu do izlaska na binu u Sava Centru, no najljepše je defitivivno ono iz Sarajeva kada sam se slikao sa Ajdinom. Ajdin je inače dječak koji je u kolicima, a u Sarajevo je došao čak iz Tuzle i to samo zato da bi se slikao samnom.

Skime od youtubera si u najboljim odnosima?

U najboljim odnosima sam s Milošem HD, a još se čujem i sa Supreme Nexusom. Cile je isto super lik. Cile je zapravo jedno dijete i nije ozbiljan kao što se prikazuje. Uvijek je za neke akcije i zezanje. Posebno bih istaknuo i Yasserstaina koji mi je puno puta pomogao, dao mi je jako puno korisnih savjeta i zbog toga sam mu jako zahvalan.

Mi se zahvaljujemo Aleksi što je pristao na ovaj intervju i što smo se lijepo bili podružili i ispričali. Vi ukoliko još niste skoknite na Suarez 16 Youtube kanal i pretplatite se, a možete ga zapratiti i na Instagramu.

Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here