Babylon – novi film Damiena Chazellea

Babylon je novi projekt Damiena Chazellea, redatelja uspješnoga filma La La Land za kojega je dobio nagradu Oscar 2016. u kategoriji Najbolji redatelj. Film nudi novi pogled, između fikcije i stvarnosti, na filmsku industriju i jedan od njezinih temeljnih trenutaka: dolazak riječi u film, umjetnost koja je do tada bila nijema.

Hollywood

Babylon je predstavljen kao povijesna drama o velikoj kulturnoj revoluciji toga vremena – trenutku kada se u filmu počelo govoriti. Ova evolucija prema modernijoj industriji u mnogočemu je bila teška za glumce i glumice – suzbijanje mimike i pretjerane glume, rad na dikcijama, otežano prihvaćanje publike, itd. Svoj nestanak doživljavaju istovremeno s nestankom nijemih filmova. Upravo na toj povijesnoj točki leži srž radnje. Dok bi neki likovi trebali biti u potpunosti izmišljeni, drugi će biti inspirirani stvarnim osobama poput Charlieja Chaplina i Johna Gilberta, amblematičnih figura nijeme ere. Clare Bow, ikone burnih dvadesetih ili Anne May Wong još jedne popularne glumice.

Babylon Tehix 02
IZVOR: IMDb (imdb.com)

Glumačka postava

Možda je snaga ovog igranog filma za sada upravo u glumačkoj postavi. Za glavnu ulogu Clare Bow izabrana je Margot Robbie, koja je trenutno u središtu kulturnih vijesti s filmom Barbie Grete Gerwig. Australska glumica podijelit će zaslon s Bradom Pittom, koji će glumiti Johna Gilberta. Teško je sakriti uzbuđenje za ovaj film, pogotovo kada je glumačka postava obećavajuća kao i ova. Uz Robbie i Pitt, u filmu još glume Tobey Maguire u ulozi Charlieja Chaplina, Olivia Wilde, Katherine Waterston, Li Jun Li, Max Minghella, Lukas Haas, Samara Weaving, Spike Jonze, Eric Robertsfont, čak i Flea, basist kalifornijske rock grupe Red Hot Chili Peppers.

Babylon Tehix 01
IZVOR: IMDb (imdb.com)

Premijera filma

Snimanje filma Babylon završeno je prije nekoliko mjeseci, u listopadu 2021. Premijera filma zakazana je za kraj 2022. u SAD-u, dok će Francuzi film moći vidjeti u kino dvoranama tek početkom 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here